Täydet pisteet mukaan myös Myyrmäestä

Cocks matkasi keskiviikkoiltana Riihimäeltä vajaat 60 kilometriä etelään Myyrmäkeen, jossa Atlas Vantaa yritti katkaista hallitsevan Suomen Mestarin voittokulkua. Alkuvaikeuksien jälkeen parempaan suuntaan peliään viime aikoina saaneella Atlaksella oli omat hetkensä ottelussa, mutta Cocks osoitti olevansa parhaimmillaan monta pykälää vantaalaisia edellä ja otti kauden viidennen voittonsa SM-liigassa numeroin 27-31.

Cocks aloitti ottelun vahvasti. Puolustuspelaaminen toimi hienosti, eikä hyökkäyspäässä ollut vaikeuksia päästä erinomaisille maalipaikoille. Hieman tarkemmalla viimeistelyllä Cocks olisi voinut karata omille teilleen jo alkuminuuteilla, mutta usean tuhlatun avopaikankin jälkeen vieraiden johto oli kahdeksan peliminuutin kohdalla lukemissa 2-6. Hyvän alkurynnistyksen jälkeen Cocksin ote alkoi herpaantumaan ja Atlas pääsi peliin mukaan. Andreas Rönnbergin ulosajon aikana isännät osuivat kahdesti ja ensimmäisen jakson puolivälissä eroa oli enää yksi maali Cocksin hyväksi. Vähitellen ote siirtyi uudelleen Cocksille, kun takamieskolmikko Rönnberg-Rönnberg-Nenita johti joukkueensa uutta tulemista vahvoilla murtautumisillaan ja hyvällä heittopelillään. Atlaksen Sergei Shevchenkon onnistuttua maalinteossa vielä aivan jakson viimeisillä sekunneilla, lähdettiin taukoa viettämään Cocksin johtaessa lukemin 12-15.

Toisen jakson ensimmäiset viisi minuuttia edettiin tasatahtiin molempien joukkueiden maalattua kolmesti, mutta seuraavan lähes kymmenen minuutin jakson ajan tahtipuikkoa heilutti vain ja ainoastaan Cocks. Marius Aleksejev jatkoi huippuotteita maalillaan päästäen vain yhden pallon selkänsä taakse ja Yevgen Umovist kävi kertaalleen poimimassa Shevchenkon rankkarin. Samaan aikaan toisessa päässä kenttää maaliverkot heiluvat kahdeksaan otteeseen kaikkiaan erinomaisen pelin pelanneen Tuomas Laitisen selän takana. Eron revettyä hetkessä kymmenen maalin suuruiseksi, oli molempien joukkueiden aika kokeilla uusia juonia pelaajavaihtojen muodossa. Toisenlaisten kentällisten myötä Atlas sai jälleen juonen päästä kiinni ja parin onnistuneen kontrauksen myötä joukkueen itseluottamus löytyi uudelleen. Maali maalilta joukkue hivuttautui lähemmäs ja lähemmäs, kunnes neljä minuuttia ennen päätössummerin sointia eroa oli enää neljä maalia. Tässä vaiheessa Kaj Kekki päätti varmistaa täysien pisteiden lähtemisen Riihimäen suuntaan ja vaihtoi jälleen Rönnbergin veljekset ja Nenitan pyörittämään vieraiden peliä. Tämä olikin Nenitan jäähystä huolimatta onnistunut veto ja ottelun maalikuninkaan Sebastian Säkkisen kaksi viimeisen minuutin kavennusmaalia olivat enää laiha lohtu vantaalaisille. Cocksille arvokas vierasvoitto lukemin 27-31 ja samalla joukkue nousi SM-liigan sarjakärkeen ohi tasapisteissä majailevan Dickenin.

Andreas Rönnberg jatkoi vahvoja otteitaan ja palkittiin toisessa ottelussa peräkkäin kolmen tähden pelaajana. Atlaksen selkeä ykkönen ja pelin kakkostähti oli loistavilla torjunnoillaan joukkuettaan pystyssä pitänyt Tuomas Laitinen. Myös Antti Valo on vertynyt mainioon syysvireeseen. Pallot uppoavat laidalta ottelusta toiseen hyvällä prosentilla ja tämän ovat pistäneet merkille myös tähtiraadit. Viidesti osuneelle Valolle tällä kertaa yksi tähti.

SM-liiga vetäytyy nyt parin viikon maajoukkuetauolle. Cocks jatkaa otteluitaan keskiviikkona 5.11. kotiottelulla ÅIFK:ta vastaan.