SM-liigan ensimmäisen välierän otteluennakko: BK-46 – Cocks – ”Tosipelit”

Cocksin Piotr Rybski haastamassa BK-46 puolustusta.

Käsipallon SM-liigassa on jäljellä enää neljä kilpailijaa. Välierävaiheessa on mukana täysin ansaitusti runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Dicken kohtaa omassa välieräsarjassa vahvan loppukauden pelanneen GrIFKin ja Cocks saa vastaansa jatkosarjaa dominoineen BK-46:n. Ensimmäisen ottelun näet suorana lähetyksenä Solidsportilta.

Ongelmia keskinäisissä otteluissa

Kauden keskenäiset ottelut ovat tällä hetkellä 5-1 BK-46:n hyväksi. Riihimäkeläiset ovat onnistuneet kaatamaan BK-46:n ainoastaan kauden ensimmäisessä keskenäisessä ottelussa Cocks Areenalla 36-33. Tämän jälkeen BK-46 on voittanut Cocksin tiukempien sekä vähän vähemmän tiukempien otteluiden jälkeen järjestään.

Kauden aikaisemmissa keskenäisissä otteluissa Cocks on kaatunut omaan kurittomuuteen. Cocksin uusi päävalmentaja Lasse Boesen onkin pistänyt pelaajat juoksemaan treeneissä kohtalaisen paljon, ja tavoitteena varmasti on että lauantaina alkavassa ottelusarjassa nähdään entistä kurinalaisempi Cocks.

Momentum vs lepoetu

Riihimäkeläiset pelasivat Helsingin IFK:ta vastaan ottelusarjan joka katkesi suoraan kolmessa ottelussa. Cocks sai ottelusarjasta varmasti luottoa omaan tekemiseen ja hieman lisää momentumia vaikean jatkosarjan jälkeen.

Cocksin parhaaksi pelaajaksi kolmannessa ottelussa valittu Teemu Tamminen kertoi kolmannen ottelun jälkeen että keskittyminen siirtyi heti BK-46 sarjaan.

Tehtiin mitä oli tavoitteena, 3-0. Hyvä peli kaikilta. Nyt keskitytään seuraaviin peleihin Bk:ta vastaan.

BK-46 puolestaan oli ylemmän jatkosarjan ensimmäinen, ja pääsi näin suoraan välieriin. Onkin kiinnostavaa nähdä onko Cocksin momentumista vai BK-46:n hieman paremmasta levosta enemmän apua. Onhan Cockskin saanut levätä jo muutaman viikon puolivälierien jälkeen.

Loukkaantumistilanteet

Cocksilla on pitkästä aikaa hyvä tilanne loukkaantumisten suhteen. Puolivälierissä loukkaantumisilla pelotelleet Sandro Samardzic ja Piotr Rybski ovat kunnossa, ja pitkäaikasloukkaantunut Teimuraz Orjonikidze on myös kuntoutumaan päin, ja saattaa olla että pitkänhuiskea georgialainen nähdään kentillä jo välierissä.

BK-46:lla on pudotuspeleihin lähdettäessä ainakin yksi huoli. Jac Karlsson loukkaantui jatkosarjassa eikä valitettavasti pelaa enää tällä kaudella. Näin ollen BK-46 joutuu lähtemään välieriin tällä kaudella kaksi kertaa kuukauden pelaajaksi valittua Karlssonia.

BK-46 valmentaja Andreas Rönnberg kommentoi Karlssonin loukkaantumista Yle Sportenille seuraavasti

Karlssonin menetys on iso menetys meille, sillä hän on joukkueen johtavia pelaajia hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Tämä tulee olemaan iso aukko täytettäväksi.

Näin pelataan

Välieräsarja menee puolivälierien tapaan kolmesta voitosta poikki. Ottelusarjan ohjelman näet alta.

  1. Ottelu: BK-46 vs Cocks, La 23.4.2022 klo 16:00, Karjaan Urheiluhalli
  2. Ottelu: Cocks vs BK-46, Ke 27.4.2022 klo 18:30, Cocks Areena (ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY)
  3. Ottelu: BK-46 vs Cocks, La 30.4.2022 klo 14:00, Karjaan Urheiluhalli
  4. Ottelu (Tarvittaessa): Cocks vs BK-46, Ma 2.5.2022 klo 18:30, Cocks Areena
  5. Ottelu (Tarvittaessa): BK-46 vs Cocks, Ke 4.5.2022 klo 19:00, Karjaan Urheiluhalli

Seuraa heitä

BK-46, Nico Rönnberg: Rönnberg on ehtinyt varmasti aiheuttaa jokaisessa katsojassa jonkinlaisia tunteita kauden edellisten otteluiden aikana. Fakta on kuitenkin että Rönnberg kantaa välillä BK-46:tta reppuselässä, ja varsinkin nyt Karlssonin poissaollessa Rönnbergin rooli tulee korostumaan entisestään.

Cocks, Teemu Tamminen: Tamminen iski jokaisessa kolmessa puolivälieräottelussa kymmenen maalia, joten ainakin HIFKiä vastaan sihti oli kohdillaan. Tammisen maaleja tullaan tarvitsemaan myös BK:ta vastaan.