Cocks avasi puolivälierät voitokkaasti

SM-liigan puolivälierät polkaistiin käyntiin tiistaina kaikissa neljässä otteluparissa. Runkosarjan voittanut Cocks sai kotikentälleen vastaansa kahdeksanneksi sijoittuneen ÅIFK:n Turusta. Kotijoukkueen iskukyky oli raskaan Baltian Liiga-viikonlopun jäljiltä pieni kysymysmerkki, mutta ennakkosuosikki ei lopulta antanut turkulaisvierailleen mahdollisuutta taistella toden teolla voitosta.

Ottelun alku ei kuitenkaan ollut Cocksille helppo. ÅIFK siirtyi jo 1-3 johtoon ennenkuin isännät heräsivät kunnolla mukaan taisteluun ja seuraavat neljä maalia merkittiinkin Cocksin sarakkeeseen. Vielä ottelun ensimmäisen jakson puolessa välissä ÅIFK oli hyvin pelissä mukana vain yhden maalin Cocksia jäljessä, mutta toinen vartti menikin kotijoukkueelle jo selvemmin. Taukoa lähdettiin lopulta viettämään 18-10 kotijohdossa.

Ottelun toinen jakso sujui tasaisemmissa merkeissä. Cocks kierrätti laajaa miehistöään ja peliaikaa riitti mukavasti kaikille kenttäpelaajille, joista jokainen myös onnistui lopulta maalinteossa. Ero tulostaululla heilui pitkään kymmenen maalin molemmin puolin, kunnes viimeisten viiden minuutin aikana Cocks sai vielä pienen nykäisyn aikaan. Teemu Tammisen viimeisillä sekunneilla todella kaukaa Ville Nordqvistin selän taakse tykittämän maalin myötä kotivoitto kirjataan lukemin 34-21 ja Cocks nappasi näin ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan itselleen.

Yhdeksällä osumallaan ottelun maalikuninkuuden vienyt Teemu Tamminen pokkasi myös palkintoraadilta täydet kolme tähteä. Tamminen oli jälleen kerran todella näkyvässä roolissa ympäri kenttää ja jakoi omien maaliensa lisäksi muutamia todella maukkaita syöttöjä, sekä istui kahdesti jäähypenkillä hölmöjen repimisten seurauksena. Kaksi tähteä Cocksin maalilla kelpo ottelun pelanneelle Yevgen Umovistille ja yksi tähti ÅIFK:n maalilla parhaansa tehneelle Ville Nordqvistille.

Cocksin ja ÅIFK:n puolivälieräsarja jatkuu torstaina Turussa. Ottelu starttaa Samppalinnassa klo 18:30.

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 9, Antti Valo 4, Kristo Voika 4, Andrei Buciuman 3, Roni Syrjälä 3, Gheorghe Safronii 3, Antti Rogenbaum 2, Niko Leikama 2, Ahti Rogenbaum 1, Kristian Jansson 1, Vili Mattila 1, Robin Sjöman 1