Suomen Cupin finaalin otteluennakko: BK-46 – Cocks – ”Pokaali tarjolla”

Kauden ensimmäinen valtakunnallinen käsipallopokaali jaetaan lauantaina 5.2., kun Cocks kohtaa kaksi edellistä Suomen Cupia voittaneen BK-46:n Karjaalla. Ottelu alkaa kello 16:00 ja se on katsottavissa suorana Solidsportista. Yleisön sisäänpääsystä ei vielä ole tietoa.

Helposti finaaliin

Molempien joukkueiden tie finaaliin on käynyt suhteellisen helposti. Kotijoukkue BK-46 kaatoi ensin GrIFKin 36-24, sen jälkeen puolivälierissä kaatui HIFK 25-35, ja semifinaaleissa SM-liigan kärkipaikoista Cocksin ja BK-46:n kanssa taisteleva Dicken kaatui 32-24.
Cocksin matka finaaliin on ollut vielä astetta helpompi kuin lauantain vastustajan. Cocks on pelannut Suomen Cupissa vain kaksi ottelua. Ensin Cocks kaatoi ÅIFK:n 40-23, ja tämän jälkeen Cocks kohtasi oman akatemiajoukkueensa jossa edustusjoukkue selviytyi odotetusti voittajaksi lukemin 40-25.

Löytyykö pelituntumaa?

Cocksin edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo puolitoista kuukautta. Edellisen kerran Cocks on pelannut kilpailullisen ottelun nimenomaan BK-46:tta vastaan ennen maajoukkuetaukoa joulukuun puolessavälissä. Tällöin karjaalaiset olivat selvästi vahvempia 35-24 loppulukemin. BK-46 on puolestaan pelannut kaksi ottelua edellisen keskenäisen ottelun jälkeen. 22.1. BK-46 kaatoi SIFin 22-37, ja 29.1. Dicken kaatui loppulukemin 34-28. Dicken ottelun jälkeen BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg oli kohtalaisen tyytyväinen.

– Ailahtelevainen ottelu. Lopussa meillä oli erinomainen moraali. Kaikki uskoivat, että oli mahdollisuus nousta viimeisen viiden minuutin aikana. Joukkueen tulos näkyy tulostaululla, Rönnberg kertoi SM-liigalle ottelun jälkeen.

Riihimäen Cocksin urakkaa lauantain ottelussa ei helpota se, että Cocksin kauden paras maalintekijä Teemu Tamminen ei ole kuntoutunut loukkaantumisestaan ja joutuu jättämään ottelun välistä.

Seuraa heitä

BK-46, Linus Sjöman: Viivapelaaja Sjöman nappasi tammikuussa SM-liigan tähtipelaajan palkinnon, ja hän teki tammikuun kahdessa ottelussa 14 maalia 15:sta heitolla. Sjöman on tällä hetkellä siis hyvässä heittovireessä, ja Cocksin ei tule antaa liikaa tilaa 22-vuotiaalle viivapelaajalle.
Cocks, Onur Ersin: Pelinrakentaja Onur Ersin tulee todennäköisesti saamaan isompaa roolia Djordje Djekicin lähdettyä Ranskaan. Kannattakin seurata miten Ersin ottaa enemmän vastuuta itselleen. Lisäksi muita seuraamisen arvoisia pelaajia ovat uudet hankinnat Nikola Kedžo ja Piotr Rybski.