SM-Liigan otteluraportti: Dicken-Cocks – ”Parempaa, parempaa”

Cocks aloitti SM-Liigan ylemmän jatkosarjan keskiviikkona 9.2.2022 vahvasti, kun Dicken kaatui Helsingissä loppulukemin 22-33.

Puolustus toimi

Päävalmentaja Kaj Kekki on harmitellut kauden aikana moneen otteeseen puolustuspelin heikkoutta. Keskiviikon ottelussa puolustuspeli toimi, josta kertoo maalille menneiden heittojen määrä, Cocks sai pallon maalia kohden yhteensä 47 kertaa kun taas Dicken testasi Cocks maalivahteja 35 kertaa. Cocksin puolustuspelin lisäksi maalivahtipeli toimi hienosti, ja Vitalii Shitsko valittiinkin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Shitskolle kirjattiin kymmenen torjuntaa ja kaksi maalia ottelun aikana. Cocksilta tähdistöön pääsi myös tammikuussa Cocksiin saapunut Nikola Kedžo. Kedžo keräsi kaksi tähteä seitsemän maalin turvin.
Cocks siirtyi ottelun johtopaikalle käytännössä heti, ja jo kahdenkymmenen minuutin jälkeen peli oli 13-7 Cocksille. Cocks ei johtoasemasta enää luopunut vaan riihimäkeläiset laittoivat lisää kaasua. Lopulta viimeinen irtiotto nähtiin 45:n minuutin kohdalla, kun Cocks karkasi kymmenen maalin johtoon. Ottelun loppu oli lukemien kaunistelua ja lopulta Cocks voitti 22-33.
Kaj Kekki oli tyytyväinen Cocksin esitykseen.

 Tänään onnistuimme etenkin puolustuksessa ja maalivahtipelissä, jotka eivät toimineet lauantaina. Myös Dickenin kapea pelaajamateriaali näkyi tänään jonkin verran, Kekki kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelun paras pelaaja Vitalii Shitsko oli tyytyväinen puolustuspeliin vaikeahkon alkukauden jälkeen.

– Tämä oli meille erittäin tärkeä onnistuminen, koska alkukausi ei ole sujunut meidän haluamalla tavalla, puolustus auttoi minua tänään todella hyvin, eikä hyökkäyksessäkään ole moitittavaa, Shitsko summasi.

Pian mennään taas

SM-liiga jatkuu heti lauantaina Cocks Areenalla, kun BK-46 saapuu Riihimäelle. otteluihin saa ottaa taas yleisöä, joten nähdään lauantaina Cocks Areenalla!