Eurooppa Liigan otteluraportti: Cocks-GOG – ”Liikaa virheitä”

Tiistain Eurooppa Liigan kamppailu päättyi ennakkosuosikki GOG:n voittoon loppulukemin 23-34. GOG repäisi kaulan Cocksiin jo ensimmäisen puoliajan puolivälissä.

Nopeasti karkuun

GOG:n rosterista puuttui osa EM-kisoissa pelanneista pelaajista, mutta joukkue oli silti mukana vakuuttavalla kokoonpanolla. Cocks sai myös tuntea huippukokoonpanon taidon jo ensimmäisellä puoliajalla, kun GOG karkasi 20 minuutin pelin jälkeen jo kuuden maalin johtoon. Ottelun puoliajalla tilanne oli jo 13-21 tanskalaisvieraille.
Toiselle puoliajalle Cocks tuli hyvin. Cocks ei kuitenkaan päässyt kuutta maalia lähemmäksi, ja pian GOG repäisi kaulan takaisin noin kymmeneen maaliin, jossa ero pysyi lopun ottelusta. Kaj Kekki ei lähtenyt turhaa selittelemään.

– Tasomme ei riitä tällä hetkellä Euroopan kärkijoukkueita vastaan. Toivottavasti pelaajat kuntoutuvat loukkaantumisista nopeasti. Teimme myös liikaa virheitä ensimmäisellä puoliajalla. Tämän sarjan pelaaminen on hienoa mutta valitettavasti emme pysty haastamaan kärkijoukkueita tosissaan, Kekki totesi lehdistötilaisuudessa.

Kekin virkaveli, GOGin päävalmentaja Nicolej Krickau antoi ymmärrystä Cocksille.

– Tiesimme että Cocksilla on loukkaantumisia, ja he antoivat hyvän vastuksen siitä huolimatta. Toivon että he saavat pelaajia loukkaantumislistalta pois jotta he voivat taistella Suomenmestaruudesta myös tällä kaudella, Krickau kertoi pelin jälkeen.

Tuttuja ja uusia maalintekijöitä

Cocksin parhaana pelaajana palkittiin jälleen yhdeksän maalia tehnyt Piotr Rybski. 21-vuotias puolalainen on tullut erittäin vahvasti Cocksiin sisään. Rybski on pelannut Cocksissa kuusi ottelua, ja ollut viidessä niistä joukkueen paras maalintekijä. Rybskin maalijuhlista huolimatta illan isoimmat aplodit kotiyleisöltä sai 19-vuotias riihimäkeläiskasvatti Julius Kemppainen, joka iski 54:llä minuutilla ensimmäisen maalinsa Eurooppa Liigassa.
Cocks jatkaa kauden urakkaansa lauantaina 26.2. Cocks Areenalla, kun vastaan asettuu SM-liigassa GrIFK. Ottelu alkaa kello 16:00