EHF Cup päätökseen Melsungenin vieraana

Riihimäen Cocksin urakka EHF Cupissa päättyy lauantaina lohkovaiheen viimeiseen otteluun saksalaista MT Melsungenia vastaan. Cocks on hävinnyt kaikki tähän astiset viisi otteluaan ja menettänyt jatkoonpääsy mahdollisuutensa jo ajat sitten. Vielä yksi tilaisuus pistetilin aukaisemiseksi on jäljellä, mutta helpolla ei Cocks tule tälläkään kertaa pääsemään. Kotijoukkue Melsungen tarvitsee kipeästi täysiä pisteitä puolivälieräpaikan saavuttaakseen, eikä varmasti tule antamaan yhtään ylimääräistä siimaa suomalaisvierailleen.

Bundesliigassa Melsungen on viime aikoina ollut hyvässä iskussa ja ottanut kahdesta viimeisestä ottelustaan arvokkaat voitot. Gummersbachin ja Hannoverin kaaduttua myös joukkueen sarjasijoitus on lähtenyt nousuun ja nyt Melsungen löytyy Bundesliigan sijalta kahdeksan.

EHF Cupissa Melsungen on ottanut vakuuttavat voitot molemmista kotiotteluistaan Benficaa ja Anaitasunaa vastaan, mutta vierasottelut ovat yllättäen olleet joukkueelle todella vaikeita. Jo Cocks oli Hämeenlinnassa todella lähellä aiheuttaa saksalaisille ensimmäiset pistemenetykset ja vain viime hetkien kyseenalainen tuomariratkaisu pelasti Melsungenille 28-29 voiton. Espanjan ja Portugalin reissut sujuivat vielä huomattavasti kehnommin ja molemmilla kerroilla joukkue joutui lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin. Anaitasuna oli Pamplonassa parempi maalein 23-22 ja Benfica Lissabonissa maalein 26-24.

Tappioidensa myötä Melsungen on nyt selkä seinää vasten viimeisessä ottelussaan Cocksia vastaan. Jos Melsungen voittaa Cocksin, sijoittuu se lohkossa vähintään toiseksi ja varmistaa jatkopaikan puolivälieriin. Jos Melsungen häviää Cocksille tai peli päättyy tasan, on joukkue vaarassa jäädä kokonaan jatkopelien ulkopuolelle.

Tarkemmin EHF Cupin pelisysteemistä ja kimuranteista lohkotilanteista EHF:n artikkelissa: http://www.eurohandball.com/article/28234

 

 

Saksaan matkaava Cocks metsästää edelleen avauspisteitään EHF Cupissa. Edellinen ottelu Helvetia Anaitasunaa vastaan jätti joukkueelle reilusti parantamisen varaa ja tärkeimpänä teemana Melsungenia vastaan onkin saada oma peli jälleen kulkemaan ja karsia ylimääräiset virheet pois. Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynaksen mukaan tiedossa on, mikä espanjalaisia vastaan meni pieleen.

”Edellisessä ottelussa Anaitasunaa vastaan meillä oli kaksi huonoa jaksoa, jotka pudottivat meidät johtopaikalta. Vastustaja käytti nuo tilanteet hyödykseen ja pystyi pitämään eron ottelun loppuun asti. Tiedämme mitä virheitä siinä ottelussa teimme ja yritämme olla toistamatta niitä enää uudelleen.”

Cocksin tähän astista taivalta EHF Cupissa Savukynas ei halua kommentoida tarkemmin ennen kuin viimeinenkin ottelu on pelattu ja viimeisen ottelun lähtökohtiinkin irtoaa ainoastaan hyvin diplomaattinen vastaus.

”Ennen jokaista ottelua molemmilla joukkueilla on yhtä hyvät mahdollisuudet voittoon. Lauantain peli ei tee tähän poikkeusta. Meillä on 50 prosentin mahdollisuudet Kasselissa.”

EHF Cupin lopputurnaus pelataan tänä vuonna Saksan Göppingenissä, jonne turnausisäntä Frisch Auf Göppingen on jo suoran paikkansa varmistanut. Savukynaksen mielestä EHF Cupin valtias tulee löytymään nimenomaan saksalaisjoukkueiden keskuudesta.

”Veikkaaminen on aina hankalaa, mutta on selvää että saksalaisjoukkueet, jotka selviävät lopputurnaukseen saakka ovat vahvoilla. Final4 pelataan Saksassa, joten heillä tulee olemaan kovin kannustus katsomon puolella.”

 

MT Melsungen – Cocks

Lauantai 1.4. klo 20:30 (klo 19:30 paikallista aikaa)
Rothenbach-Halle, Kassel

 

Ottelusta ei ole tarjolla LiveStreamia, mutta ottelun kulkua
voi seurata Live Tickerin kautta: http://ticker.ehf.eu/