Melsungen selvästi Cocksia vahvempi

Cocksin EHF Cup-taival päättyi selkeään 33-19 vierastappioon lauantai-iltana Saksassa. Bundesliigan huippujoukkue MT Melsungen oli ottelussa pakkovoiton edessä, eikä lopulta jättänyt lohkojumbo Cocksille minkäänlaisia mahdollisuuksia pistetilin avaamiseen. Voittonsa myötä Melsungen nousi EHF Cupin D-lohkon voittajaksi ja nappasi puolivälieräpaikan itselleen. Päätöskierroksen toisessa D-lohkon ottelussa Helvetia Anaitasuna oli S.L. Benficaa parempi maalein 35-28 ja jatkaa myöskin matkaansa puolivälieriin.

Pelin henki kävi Kasselin illassa nopeasti selväksi. Kotijoukkue Melsungen ei aikonut jättää mitään epäselväksi jatkoonpääsynsä suhteen ja aloitti ottelun heti vahvalla rynnistyksellä edeten 3-0 johtoon. Cocksin hyökkäys oli vaikeuksissa saksalaisten vahvaa puolustusta vastaan ja maalintekopaikoille pääsy oli kovan työn takana. Lisäksi ruotsalaismaalivahti Johan Sjöstrand oli tällä kertaa erinomaisessa vireessä ja esitti lukuisia paraatipelastuksia jo varmalta vaikuttaneista maalipaikoista.

15-8 taukotilanteen jälkeen ero kasvoi nopeasti jo kymmenen maalin suuruiseksi ja repesi lopulta aina neljääntoista maaliin saakka. Tasoero joukkueiden välillä oli selvä, mutta hieman tarkemmalla viimeistelyllä ja joitakin hölmöjä virheitä vähentämällä lukemat olisivat voineet jäädä selkeästi maltillisemmiksi. Melsungenin parhaita pelaajia ottelussa olivat maalivahti Sjöstrandin ohella laitapelaajat Michael Allendorf ja Arjan Haenen. Cocks ei maaleilla päässyt mässäilemään, mutta Teemu Tammisen viisi osumaa riittivät kuitenkin ottelun kolmanneksi parhaan maalintekijän titteliin.

EHF:n kierrosraportti: http://europeancup.eurohandball.com/men/2016-17/article/28250/Boarding+completed+in+the+Men%E2%80%99s+EHF+Cup+Quarter-finals

 

MT Melsungen – Cocks 33-19 (15-8)

MT Melsungen: Allendorf 9, Haenen 7, P. Müller 3, Boomhouwer 3, Danner 3, M. Müller 3, Schneider 2,  Jaanimaa 2, Golla 1

Cocks: Tamminen 5, Bachko 2, Lukyanchuk 2, Rönnberg 2, Kovalenko 2, Silva 2, Safronii 1, Syrjälä 1, Nenita 1, Shitsko 1

 

Kuva: Alibek Käsler Photography / MT Melsungen