Valmentajakoulutusyhteistyötä Riihimäellä

Käsipalloseura Riihimäen Cocks järjestää kevään 2017 aikana, yhteistyössä muiden paikallisten seurojen kanssa, valmentajakoulutus kokonaisuuden. Yhteistyössä mukana ovat Cocksin lisäksi RiPS, Kiekko-Nikkarit, Panthers ja Hyvinkäältä Hyvinkään Ringette. Ensimmäinen teemakoulutus pidettiin 27.3. ja valmentajia osallistui yhteensä 45 kpl kaikista seuroista.

Koulutuskokonaisuuden vetäjänä toimii pitkän linjan koripallovalmentaja, -kouluttaja ja mentori Martti Iivonen. Päivätyönään Martti toimii liikunnan- ja terveystiedon opettajana Kirkkonummella ja tarjoaa lajeja ylittävää taitovalmennuskoulutusta yrityksensä IPA Consulting Oy:n kautta.

Riihimäellä toteutettavien koulutusten tavoitteena on antaa valmentajille mahdollisimman leveä kuva taidon kehittämisestä. Koulutuksessa luonnollisesti käydään läpi useita harjoitteita, mutta päällimmäinen ajatus on saada valmentajat ymmärtämään taidon kehittymisen ja näin antaa valmiudet kehittää myös omia harjoitteitaan.

Ensimmäisen koulutuksen teemana oli Fyysismotorinen taitovalmennus jossa demoryhmänä toimineet Cocksin 2003 syntyneet pojat laitettiin välillä mukavuusalueensa ulkopuolelle. Kahden tunnin harjoituksen aikana testattiin nopeasti pelaajien raajojen linjaukset ja liikkuvuutta, voimatasoja ja kehonhallintaa.

Tulevan kevään aikana valmentajat tulevat vielä tutustumaan havaintomotoriikkaan, sekä kollektiiviseen että kognitiiviseen taitovalmennukseen.