Cocks revanssimielellä Lissaboniin

Riihimäen Cocks ja S.L. Benfica kohtaavat lauantaina toistamiseen vain viikkoa edellisen ottelun jälkeen. Tällä kertaa pelipaikkana toimii Benfican kotiluola Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa. Kaikki kolme tähän astista EHF Cup-otteluaan hävinnyt Cocks voi matkata Portugaliin rauhallisin mielin, sillä joukkueen kohtalona jäljellä olevissa otteluissa on lähinnä yrittää kiusata lohkovoitosta taistelevia vastustajiaan. Nälkää Cocksilla pistetilin avaamiseksi riittää silti yllinkyllin ja voitto Lissabonissa avaisi vielä mahdollisuudet nousta pois D-lohkon jumbopaikalta.

Siinä missä Cocks pelasi viikolla EHF Cup-pelien välissä kaksi SM-liigaottelua, on Benfica viettänyt väliviikkoa kotimaansa sarjassa ja saanut valmistautua lauantain kotiotteluunsa ilman ylimääräisiä rasituksia. Kun Helvetia Anaitasuna yllätti EHF Cupin edelliskierroksella kotikentällään Melsungenin, ovat Cocksia lukuunottamatta kaikki D-lohkon joukkueet kolmen kierroksen jälkeen tasapisteissä ja tilanne lohkovoitonkin suhteen täysin auki. Benfica on aiemmissa otteluissaan todistanut olevansa erittäin vahva joukkue kotikentällään, mutta kimurantti lohkotilanne saattaa kasata uusia paineita joukkueen niskaan.

Cocks ei saanut parastaan irti viime viikon ottelussa Elenia Areenalla ja varsinkin hyökkäyspäässä joukkueelle jäi Benfican puolustuksen puristuksessa parannettavaa. 21 tehtyä maalia on Cocksille jopa eurokentillä harvinaisen vähän. Edellisen kerran joukkue on jäänyt yhtä vähäisiin maalimääriin kauden alla huonosti sujuneessa Sveitsin harjoitusturnauksessa.

”Hyvällä fiiliksellä lähdetään reissuun. Jos pelataan yhtä hyvää puolustus- ja veskaripeliä kuin viime lauantaina Benficaa vastaan, on tulossa kova ja tasainen ottelu taas. Hyökkäyspäässä meidän pitää skarpata että saamme parempia paikkoja. Tarvitsemme enemmän kärsivällisyyttä hyökkäyspelissä. 23 maalia päästettiin kotikentällä viimeksi, se pitäisi riittää voittoon. Olisi kiva saada ekat pinnat vierasvoitolla.” Cocksin parhaana maalintekijänä kotiottelussa kunnostautunut Nico Rönnberg sanoo.

 

EHF:n kierrosennakko:
http://www.eurohandball.com/article/028106/Crunch+time+as+group+phase+reaches+half-way+mark

EhfTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä osoitteessa:
http://www.ehftv.com/int/livestream/sl-benfica-cocks

S.L. Benfica – Cocks, lauantai 11.3. klo 18:00
(klo 16:00 paikallista aikaa)