Benfica vei voiton dramaattisen loppuratkaisun jälkeen

Cocksin pistetili ei avautunut vielä neljännessäkään EHF Cupin ottelussa. Entistäkin lähemmäksi tavoitetta taas päästiin, sillä Lissabonissa lauantaina ottelua isännöinyt S.L. Benfica iski voittomaalinsa seitsemän metrin viivalta peliajan jo umpeuduttua. Erinomaisesta taistelustaan huolimatta Cocks siis jatkaa D-lohkon hännillä ilman pisteitä. Lohkon toisessa ottelussa MT Melsungen voitti Helvetia Anaitasunan maalein 28-22 ja johtaa lohkoa tasapistein Benfican kanssa.

Teemu Tamminen vastasi Lissabonissa Cocksin kahdesta ensimmäisestä maalista. Ensin Tamminen tasoitti lukemat yhteen yhteen seitsemän metrin heitosta ja hetkeä myöhemmin nosti Cocksin johtoon niin ikään rankkariviivalta. Ottelun omituisuutena olikin valtava seitsemänmetristen määrä. Cocksille rangaistusheittoja tuomittiin kahdeksan kappaletta ja Benficalle peräti kolmetoista. Molemmat joukkueet epäonnistuivat kahdesti.

Hämeenlinnan ottelun tapaan molempien joukkueiden puolustuspeli oli jälleen hyvällä tasolla, eikä maaleilla päästy varsinaisesti mässäilemään tälläkään kertaa. Vajaan seitsemäntoista minuutin kohdalla Cocksin Viktor Kovalenkolle tuomittiin kahden minuutin ulosajo ja seuranneesta seitsemänmetrisestä Benfica iski 5-4 johtomaalin. Sen paremmin joukkue ei ylivoimaansa onnistunut hyödyntämään, sillä toisessa päässä Tamminen taiteili komean tasoitusmaalin ja kaksiminuuttinen päättyi lukemiin 1-1.

Myös Yury Lukyanchukin saaman seuraavan jäähyn Cocks kesti hyvin ja 25 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 7-8 vierailijoille. Avausjakson loppuminuuttien aikana Benfica käänsi tilanteen vielä edukseen ja Uelington Da Silva Ferreiran viime hetkien maalilla taukotilanteeksi muodostui 11-10 – kotijohto. Avausjakson tehokkaimmat pelaajat olivat Cocksille kuusi maalia iskenyt Teemu Tamminen ja Benficalle neljä tehnyt Luka Rakovic.

 

 

Ottelu jatkui erittäin tasaisena tauon jälkeenkin. Kymmenen minuutin kohdalla Yury Lukyanchuk tasoitti tilanteeksi 15-15. Seuraavan minuutin aikana Benfica onnistui kahdesti ja nyt tulostaululla oli ensimmäistä kertaa yli yhden maalin ero. Benfica pystyi pitämään johtoasemastaan kiinni viidentoista minuutin ajan, mutta kun Andrei Novoselov vajaat neljä minuuttia ennen ottelun päättymistä päätti läpiajon maaliin, oli tilanne jälleen tasan 23-23.

Ottelu huipentui viimeiselle minuutille. Nico Rönnbergin tasoitettua tilanteeksi 25-25 Benfica sai pallon ja käytti viisaasti kellossa olleet yli puoli minuuttia pois. Ratkaisuhetkellä Cocksin Aliaksandr Tsitou jäi viivapainissa alakynteen ja joutui vetämään vastustajan takaapäin kanveesiin. Tuloksena punainen kortti Tsitoulle ja pallo seitsemään metriin. Hämeenlinnan ottelun tapaan Benfican tehokkaimpana pelaajana kunnostautunut Alexandre Cavalcanti toimitti pallon varmasti Kirill Morozovin selän taakse ja näin Benfican voitonjuhlat saattoivat alkaa.

”Vaikea sanoa menikö ottelun loppuratkaisu aivan sääntöjen mukaisesti, mutta yleisellä tasolla olen peliimme oikein tyytyväinen. Pisteet jäivät tietenkin edelleen saamatta ja se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy jatkossa tehdä entistäkin kovemmin töitä ja valmistautua vieläkin huolellisemmin näihin otteluihin.” Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas tyytyi ottelun jälkeen toteamaan.

 

 

EHF:n kierrosraportti: http://www.eurohandball.com/article/28136

S.L. Benfica – Cocks 26-25 (11-10)

S.L. Benfica: Cavalcanti 9, Rakovic 5, Da Silva Ferreira 3, Antunes 3, Papez 2, Carvalho 1, Lima 1, Pais 1, Moreira 1

Cocks: Tamminen 9, Lukyanchuk 5, Rönnberg 5, Novoselov 4, Kovalenko 2

 

Kuvat: João Paulo Trindade / SL Benfica