Atlas jäi Cocksin jyrän alle

Cocksin kotiottelut Atlas Vantaata vastaan ovat tällä kaudella olleet kovin yksipuolisia näytöksiä, eikä välierien ensimmäinen ottelu tuonut tähän asiantilaan muutosta. Cocks osoitti vastustajilleen, kotiyleisölleen ja ruotsinkieliselle käsipallomedialle, että sen valmistautuminen otteluun oli osunut täysin nappiin, eikä Baltian liiga – viikonloppu painanut jaloissa millään tavalla. Atlas Vantaa ei sen sijaan kyennyt juurikaan petraamaan edellisen Riihimäen vierailunsa vaisuakin vaisummasta esityksestä ja joutui jälleen lähtemään kotimatkalle murskatappion kärsineenä.

Cocksille ensimmäisen välierävoiton nappaaminen ei tuottanut vaikeuksia. Atlas kykeni hetkisen pyristelemään vastaan lähinnä Erkka Nännön muutaman komean maalin turvin, mutta jo ottelun alkuminuutit näyttivät, ettei yleisölle tälläkään kertaa tarjoilla tasaista play off – vääntöä. Avausjakson puolivälissä Cocks johti ottelua neljällä maalilla lukemin 9-5 ja taukoon mennessä ero oli kasvanut jo lähes kymmeneen maaliin lukemiin 18-9. Johtopaikan ykkösarkkitehteinä häärivät jälleen loistavia otteita esittänyt maalivahti Vitalii Shitsko, rankkariviivalta ja laidaltaan maaleja nakuttanut Teemu Tamminen, sekä lähes täydet minuutit kotijoukkueen peliä ottelussa pyörittänyt Andreas Rönnberg.

c09-Vitalii Shitsko

Joukkueiden välinen maaliero kasvoi samaa tahtia myös ottelun toisella jaksolla. Nyt Cocksin ykköstehomieheksi nousi Vitalie Nenita, joka vahvoilla askelluksillaan murtautui kerta toisensa jälkeen Atlaksen puolustuksen lävitse. Varmaa työtä teki myös vasemmalla laidalla Jani Tuominen, jota ruokki hyvin vasemmaksi pakiksi vaihdettu Viktor Kovalenko.

Atlas Vantaan ainoita valopilkkuja oli ottelun alussa säväyttäneen Erkka Nännön lisäksi nuori Artturi Laaksonen, joka oikean takamiehen tontilta kuritti Cocksia neljän maalin edestä. Joukkueen tukipilareihin normaalisti kuuluva maalivahti Tuomas Laitinen ei sen sijaan Cocksin myllytyksen edessä kyennyt urotekoihin ja joutuikin seuraamaan pitkän pätkän ottelusta vaihtopenkin puolelta.

c05-Vitalie Nenita

Cocksin ja Atlas Vantaan välinen välieräsarja jatkuu perjantaina klo 19:00 Myyrmäen Urheilutalolla ja maanantaina klo 18:30 jälleen Riihimäellä. Toisessa välieräparissa HC West haki arvokkaan vierasvoiton Pirkkolasta, kun Dicken kaatui jatkoajan jälkeen maalein 25-26.

Cocks – Atlas Vantaa 38-19 (18-9)

Maalintekijät:

Cocks: Nenita 9, Tamminen 7, A. Rönnberg 6, Tuominen 5, Novoselov 4, Sjöman 3, Valo 2, Safronii 2

Atlas Vantaa: Näntö 5, Laaksonen 4, Kivinen 4, Säkkinen 2, Mimic 1, Kettunen 1, Kanerva 1, Filic 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Shitsko Vitalii, Cocks
** Rönnberg Andreas, Cocks
* Tuominen Jani, Cocks

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy