Välierät käyntiin keskiviikkona

Tuore Baltian liigan mestari Riihimäen Cocks ei kauaa ehdi komeaa voittoaan juhlistaa. SM-liigan pudotuspelit ovat edenneet välierävaiheeseen, jossa Cocks saa vastaansa Atlas Vantaan ja välieräsarjan ensimmäinen kohtaaminen starttaa jo keskiviikkoiltana klo 18:30 Riihimäen Urheilutalolla. Seuraavat ottelut pelataan perjantaina Myyrmäessä ja maanantaina jälleen Riihimäellä. Toisessa välieräparissa kohtaavat Dicken ja HC West. Samat joukkueet olivat välierissä vastakkain myös viime vuonna.

Ennakkosuosikista ei Cocksin ja Atlaksen välillä ole epäselvyyttä. Kolme edellistä Suomen mestaruutta voittanut ja sunnuntaina ensimmäistä kertaa Baltian liigan valtiaaksi kruunattu Cocks on lähtenyt jokaiseen kauden SM-liigaotteluunsa suosikkina, eikä välieräsarja Atlasta vastaan tee tähän poikkeusta. Cocks voitti liigakauden kaikki kolme joukkueiden välistä runkosarjakohtaamista ja varsinkin helmikuussa Riihimäen Urheilutalolla pelattu kolmas ottelu oli vantaalaisten kannalta hyvin murheellinen näytös. Edellisellä sarjakierroksella tasapeliin BK-46:n kanssa luisunut Cocks ei jättänyt Atlasta vastaan mitään sattuman varaan, vaan murskasi vastustajansa maan rakoon lukemin 41-16.

c04-Robin Sjöman-Erkka Näntö

Cocksin ja Atlas Vantaan puolivälierätaipaleet olivat hyvin erilaiset. Cocks pudotti odotetusti ÅIFK:n jatkosta suoraan kolmessa ottelussa, Atlas Vantaa puolestaan sai laittaa kaiken energiansa ja osaamisensa likoon HIFK:n kanssa. Ratkaisua saatiin odottaa aina viidenteen otteluun saakka, jossa Atlas Vantaa oli lopulta parempi lukemin 26-18 ja selvitti viime vuotiseen tapaan tiensä välieriin Cocksia vastaan. Vuosi sitten Cocks eteni finaaliin ja aina mestaruuteen saakka, mutta Atlas oli ainoa joukkue joka pystyi pudotuspeleissä Cocksin kertaalleen kukistamaan. Tilanne oli tuolloin samankaltainen kuin nyt. Cocks oli pelannut sunnuntaina SKA Minskiä vastaan Baltian liigan finaalissa ja kohtasi Atlas Vantaan heti keskiviikkona SM-liigan välieräottelussa. Nyt erona vuoden takaiseen tappio-otteluun on se, että tuolloin kyseessä oli toinen välierä Atlaksen kotikentällä ja Baltian liigan finaalissa Cocks oli juuri saanut pahan päiväisesti SKA:lta selkäänsä.

Nähtäväksi tietenkin jää, miten hyvin Cocks-leirissä on tällä kertaa onnistuttu pyyhkimään Baltian liigan voittohumu mielistä ja jäsenistä. Jatkoajalle venyneen finaalin vuoksi joukkue ei ehtinyt sunnuntai-iltana enää paluulaivaansa, vaan joutui viettämään yön Tallinnassa. Tämä ei tietenkään ollut kaikkein paras vaihtoehto keskiviikon otteluun valmistautumista ajatellen. Cocks on kuitenkin useasti aiemminkin näyttänyt, että se saattaa olla kotimaan kentillä parhaimmillaan juuri rankan Baltia-viikonlopun jälkeen.

Video SM-liigavälierien tiedotustilaisuudesta: https://www.youtube.com/watch?v=a4UappXajEQ