Valmentajakoulutusta Riihimäellä vol. 4

Kevään aikana läpikäyty valmentajakoulutuskokonaisuus saatiin päätökseen kun Martti Iivonen piti neljännen teemakoulutuksen Riihimäkeläisille seuravalmentajille. Viimeisien koulutuksen teemana oli kognitiivinen taitovalmennus ja paikalle oli taas tullut mukava määrä valmentajia. Demoryhmänä toimi tällä kertaa Panthersien sekaryhmä jossa mukana oli sekä poikia että tyttöjä ikäluokassa 15–18 v.

Kognitiivisella taidolla tarkoitetaan tiedon vastaanottamista, tämän tiedon käsittelyä ja tämän perusteella toimimista. Urheilussa puhutaan havainnoista joita tehdään pelikentällä (tila, aika, vastustaja, peliväline, jne.), näiden havaintojen käsittelystä ja ratkaisusta pelitilanteessa. Ratkaisun toivotaan tietenkin olevan oman joukkueen peliä mahdollisimman hyvin edistävää. Mitä nopeammin havaintoja pystyy käsittelemään, sen nopeammaksi ja tehokkaammaksi pelaaminen tulee. Tämä taito on harjoiteltavissa ja todella tärkeä ominaisuus urheilijassa, varsinkin joukkueurheilussa.

Riihimäellä toteutettavien koulutusten tavoitteena on antaa valmentajille mahdollisimman leveä kuva taidon eri osa-alueiden kehittämisestä. Koulutuksessa luonnollisesti käydään läpi useita harjoitteita, mutta päällimmäinen ajatus on saada valmentajat ymmärtämään taidon kehittymisen ja näin antaa valmiudet kehittää myös omia harjoitteitaan.