Cocksilla vahva ote mestaruudesta

Riihimäen Cocksilla on kahden ensimmäisen finaaliottelun jälkeen vahva ote Suomen mestaruudesta. Lauantaina joukkue kukisti BK-46:n kotikentällään kuuden maalin erolla lukemin 31-25 ja seuraavana päivänä Karjaalla kaksi maalia pienemmällä erolla lukemin 28-32. Mestaruus on katkolla Cocksille tulevana lauantaina Riihimäen Urheilutalolla.

Cocks aloitti ensimmäisen finaalin vahvasti ja vaikutti karkaavan omille teilleen jo todella varhaisessa vaiheessa. Avausjakson puolivälissä Cocks johti ottelua maalein 9-3. Kuuden maalin ero ei kuitenkaan enää ensimmäisen jakson aikana päässyt kasvamaan lisää ja tauolle lähdettiin 16-10 kotijohdossa.

 

 

Toisen jakson alkupuoli sujui Cocksilta huonosti ja BK kavensi vain reilussa viidessä minuutissa Cocksin kuuden maalin johdosta puolet pois. Alivoimapeli ei kuitenkaan vierailijoilta sujunut, vaan Cocks onnistui käyttämään tilaisuutensa tehokkaasti hyödykseen ja iski pallon kahdesti BK:n tyhjään maaliin. Seuraava vajaa kymmenminuuttinen edettiin kuitenkin taas vahvasti BK:n tahdissa ja Cocksin johto kaventui toisen jakson puolivälissä enää kahden maalin suuruiseksi.

Tämän lähemmäksi hallitseva mestari ei kuitenkaan haastajaansa enää päästänyt ja kun seuraavat neljä maalia merkittiin kotijoukkueen sarakkeeseen, alkoi peli olla selvä. BK kaunisteli jo kahdeksaan maaliin revennyttä eroa ottelun kahdella viimeisellä maalilla, mutta voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Cocks vei ensimmäisen finaalin nimiinsä loppulukemin 31-25.

Cocksin Teemu Tamminen oli ottelussa hyvällä pelipäällä ja viimeisteli kaikkiaan yhdeksän maalia. Yury Lukyanchuk oli tapansa mukaan vahva molemmissa päissä kenttää ja pokkasi toisena cocksilaisena tähtiä. BK-46:n parhaansa palkittiin maalivahti Mikael Heinonen, joka ottelun toisella jaksolla poimi muutaman maukkaan torjunnan.

Cocks – BK-46 31-25 (16-10)

Cocks: Tamminen 9, Kovalenko 5, Rönnberg 4, Lukyanchuk 4, Bachko 3, Silva 2, Morozov 2, Novoselov 1, Nenita 1

BK-46: Kihlstedt 6, Weber 5, Sjöman 5, Westerlund 4, Rönnberg 2, Hellberg 2, Lindholm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Tamminen Teemu, Cocks 3
Heinonen Mikael, BK-46 2
Lukyanchuk Yury, Cocks 1

 

 

Sunnuntain ottelu Karjaalla noudatteli samantyyppistä kaavaa kuin edellispäivän ottelu Riihimäellä. Cocks aloitti ottelun hyvin ja johti kuudentoista minuutin jälkeen peliä jo maalein 4-11. Vähitellen BK-46 pääsi pääsi otteluun paremmin mukaan ja tauolle lähdettäessä seitsemän maalin erosta oli sulanut jo kaksi maalia pois.

Toisella jaksolla tilanne kiristyi entisestään ja kun ottelua oli jäljellä enää kahdeksan minuuttia, oli Cocksin johto enää kahden maalin suuruinen. Cocks ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan hoiti loppuminuutit vahvalla ammattiylpeydellä kotiin. Vieraiden neljä peräkkäistä maalia nostivat Cocksin turvalliseen kuuden maalin johtoon ja vaikka BK edellispäivän tapaan teki ottelun kaksi viimeistä maalia, vei Cocks voiton loppulukemin 28-32.

Toisen finaalin ykköstähti oli peräti kaksitoista maalia iskenyt Cocksin Nico Rönnberg. Myös Aliaksandr Bachko oli vahvalla pelipäällä ja tähtiä olisi hyvin voinut jakaa myös maalivahti Vitalii Shitskolle. BK:n parhaana palkittiin viivapelaaja Ben Weber.

BK-46 – Cocks 28-32 (11-16)

BK-46: Hellberg 7, Rönnberg 6, Westerlund 4, Weber 4, Udd 4, Lindberg 2, Kihlstedt 1

Cocks: Rönnberg 12, Bachko 7, Tamminen 3, Nenita 2, Lukyanchuk 2, Kovalenko 2, Tuominen 1, Syrjälä 1, Silva 1, Novoselov 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Rönnberg Nico, Cocks 3
Bachko Aliaksandr, Cocks 2
Weber Ben, BK-46 1

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”31″ gal_title=”Cocks – BK-46, 1. Finaali”]

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy