Vaihtelevia otteita islantilaisvieraita vastaan

Harvoin on Cocks saanut vastaansa joukkueita Riihimäkeä pohjoisemmasta, mutta viikonloppuna sellainenkin ihme tapahtui. Islannin pääsarjan viime kauden hopeajoukkue Afturelding saapui Cocksin vieraaksi kahteen ystävyysotteluun viimeistelemään omaa pelikuntoaan uutta kautta varten ja sparraamaan Cocksia kohti ensi viikolla odottavia Mestareiden liigan karsintoja.

Cocksin otteita leimasi läpi viikonlopun epätasaisuus. Lauantain ottelussa joukkue kykeni pelaamaan 45 minuuttia varsin hyvää käsipalloa ja ottelu päättyikin lopulta selkeään kotivoittoon maalein 31-23 (16-10). Sunnuntaina moni asia kääntyi edellispäivän otteluun verrattuna päälaelleen, eikä Cocksin peli kulkenut kuin ajoittain. Islantilaiset saivat juhlia toisen ottelun voittoa loppulukemin 27-31 (10-17).

 

c06-Aliaksandr Tsitou-

 

Cocks sai hyvän startin lauantain kamppailuun ja otti johtopaikan heti alusta lähtien haltuunsa. Kirill Morozov otti maalillaan muutamia maukkaita koppeja ja hyökkäyspäässä tehoja löytyi laajalla rintamalla. Läpi avausjakson ottelua johtanut Cocks otti vielä kolmen maalin suuruisen kirin juuri ennen summerin sointia ja pääsi tauonviettoon kuuden maalin johdossa.

Toisen jakson ensimmäinen viisitoistaminuuttinen sujui Cocksilta heikosti. Afturelding ehti kuroa eroa kiinni viiden maalin edestä ennenkuin kotijoukkue heräsi uudelleen. Viimeinen vartti olikin jälleen vahvaa Cocksin hallintaa ja voittomarginaali repesi lopulta kahdeksan maalin suuruiseksi.

Cocks – Afturelding 31-23 (16-10)

Cocks: Tamminen 4, Bachko 4, Novoselov 4, Syrjälä 3, Rönnberg 3, Nenita 3, Tuominen 2, Tsitou 2, Silva 2, Safronii 1, Lukyanchuk 1, Kovalenko 1, Morozov 1

Afturelding: Eyjólfsson 5, Þórsson 5, Pinnonen 5, Benediktsson 4, Ásgeirsson 2, Gunnarsson 1, Bjarkason 1

 

c11-Mikk Pinnonen

 

Sunnuntaina Cocks ei enää saanut peliään kulkemaan kuin ajoittain. Erityisen suuri ero edellispäivään verrattuna syntyi maalivahtipelistä, joka vielä lauantaina oli kotijoukkueella hyvin hallussa, mutta kääntyi sunnuntaina vahvasti vieraiden hyväksi. Kun palloja vielä heiteltiin enemmän kuin tarpeeksi pitkin Urheilutalon seiniä, jäi Cocksin heittoprosentti aivan liian alhaiseksi. Ottelu pysyi vielä avausjakson puoleen väliin asti tasaisena, mutta sen jälkeen Afturelding pudotti isäntänsä kyydistään ja jo taukoon mennessä ero oli revennyt seitsemään maaliin.

Cocks yritti toisella jaksolla useampaan kertaan päästä mukaan taistelemaan ottelun voitosta, mutta onnistumisia seurasi aina virheitä, jotka katkaisivat orastavan takaa-ajon. Cocksin tehottomuutta ottelussa kuvaa hyvin se, että kolme neljästä joukkueelle tuomitusta seitsemän metrin heitosta ei suuntautunut edes kohti maalia.

Cocks – Afturelding 27-31 (10-17)

Cocks: Tamminen 5, Bachko 4, Lukyanchuk 4, Safronii 3, Novoselov 3, Rönnberg 2, Kovalenko 2, Tuominen 1, Nenita 1, Tsitou 1, Silva 1

Afturelding: Eyjólfsson 13, Pinnonen 8, Ásgeirsson 3, Þórsson 2,  Ingvarsson 2, Gunnarsson 1, Bjarkason 1, Daðason 1

Jos olivat Cocksin esitykset kokonaisuudessaan ailahtelevia viikonlopun peleissä, voi samaa sanoa myös yksittäisten pelaajien osalta. Kirill Morozov pelasi erinomaisesti ensimmäisessä ottelussa, mutta vajosi seuraavana päivänä yhdessä Vitalii Shitskon kanssa aivan liian heikolle tasolle. Toinen lauantain ottelussa säväyttänyt pelaaja oli vaikeistakin paikoista kovalla prosentilla viimeistellyt Andrei Novoselov, mutta hänkin sortui toisessa ottelussa virheisiin. Kenties tasapainoisimpaan suoritukseen molemmissa otteluissa kykeni pelinrakentaja Aliaksandr Bachko, joka sai aktiivisuudellaan vastustajan puolustukseen aina liikettä ja pystyi aukomaan paikkoja sekä itselleen että pelitovereilleen.

Aftureldingin riveistä nousi muutama pelaaja selkeästi esiin. Cocksissa pelanneen Siim Pinnosen nuorempi veli Mikk Pinnonen ei ole takapelaajaksi koolla pilattu, mutta omaa pomppua, heittoa ja pelikäsitystä sitäkin enemmän. Lauantain ottelussa isokokoinen oikea takamies Birkir Benediktsson mätti toisella jaksolla muutaman komean pommin Cocksin verkkoihin ja sunnuntaina puolestaan estradin valloitti niin laidalla kuin takanakin viihtynyt Árni Bragi Eyjólfsson. Oikean sivustan taitajalle sunnuntaina saaliiksi peräti kolmetoista maalia. Maininnan ansaitsee myös maalivahti Sölvi Ólafsson, joka sunnuntain ottelussa tylsytti Cocksin heittopelin todella tehokkaasti.

 

c18-Gintaras Savukynas-Morozov teki maalin

 

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas jakoi edelleen harjoitusotteluiden hengessä vastuuta laajalle ryhmälle, mikä osaltaan selittää joukkueen ailahtelevia otteita. Tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin liettualaiskäskyttäjä ei kuitenkaan voinut olla. Varsinkin sunnuntain ottelu jätti paljon pureskeltavaa.

”Lauantain ottelu oli meiltä ihan ok, vaikka emme tasaiseen suoritukseen kyenneetkään. Ensimmäinen jakso oli hyvä, toisen jakson alku taas huono. Lopussa olimme taas selkeästi parempia ja voitimme ottelun. Sunnuntain ottelu sen sijaan oli hyvin erilainen. Yksi johtopäätös siitä on ainakin helppo tehdä; meidän on viimeisteltävä jatkossa paljon paremmin ja tehokkaammin!”

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Cocks – Afturelding”]

 

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy