Lovats Cupista menestyksen sijaan oppia

Cocksin edustusjoukkueen matka Sveitsiin ei ollut voittojen ilotulitusta, mutta käteen jäi paljon oppia ajatellen Mestareiden liigan karsintaturnausta. Tänä viikonloppuna joukkueen kenraaliharjoitus pelataan islantailaista Aftureldingia vastaan. Ohessa tarinaa Sveitsistä valmentaja Gintaras Savukynasin kirjoittamana, vaikkakin toki suomennettuna.

Cocksin edustusjoukkue osallistui 21. – 22.8.Lovats Cupiin Yverdonissa, Sveitsissä. Turnaukseen otti osaa yhteensä kahdeksan joukkuetta Sveitsistä, Ranskasta, Luxemburgista ja Belgiasta. Cocks sijoittui turnauksessa kuudenneksi yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla.

Cocksin alkulohkovastustajia olivat sveitsiläiset HC Kriens-Luzern ja Wacker Thun, sekä luxemburgilainen Kjaering. Kohtaamistamme joukkueista kolme oli EHF Cupiin osallistuvia joukkueita, joten turnaus oli hyvä paikka testata peliämme vahvoja vastustajia vastaan.

Saimme hyvän startin turnaukselle lauantaiaamun ottelussa Kries-Luzernia vastaan ja voitimme 22-17 (6-10). Päivän toinen ottelu päättyi kuitenkin tappioon Wacker Thunille maalein 21-25(11-16). Wacker on Sveitsin liigan finaalijoukkue viime kaudelta.

Sunnuntain aamuottelu pelattiin Luxemburgin finaalijoukkue Karjengia vastaan ja päättyi Cocksin 24-27 (11-11)-tappioon. Iltapäivällä pelattu sijoitusottelu belgialaista HC Vise BH:ta vastaan päättyi vastustajalle 20-22 (12-12).

Näimme turnauksessa paljon positiivista verrattuna Tanskassa pelattuihin ystävyysotteluihin, mutta huomasimme myös paljon asioita, joita on saatava kuntoon ennen sarjakauden alkua. Pelissämme on huomattavasti parempi rakenne ja ymmärrämme omia kuvioitamme jo paljon paremmin ja olen iloinen siitä, mutta pelin taso on oltava parempaa kuin tässä turnauksessa.

Teimme kaikkien pelien aikana paljon muutoksia peliimme ja pelipaikkoihimme, jotta saisimme tietoa parhaista mahdollisista yhdistelmistä ja nämä kokeilut omalta osaltaan johtivat vaatimattomampaan sijoitukseen turnauksessa. Samaten joukkue on käynyt läpi fyysisesti kovan valmistautumiskauden, josta palautuminen on ajoitettu vasta sarjakauden alkuun. Väsyneenä pelaajat eivät pystyneet aivan yhtä hyvään suoritukseen kuin mihin he pystyvät virkeinä.LovatsCup2

Harjoituskauden aikana olemme myös kärsineet pienistä vastoinkäymisistä. Esimerkiksi Tiago Silva pystyi harjoittelemaan joukkueen kanssa vasta kaksi päivää ennen Sveitsin-matkaa johtuen pienistä kolhuista. Vastaavasti Robin Sjöman mursi sormensa harjoituksissa juuri ennen matkaa ja joutuu olemaan sivussa viidestä kuuteen viikkoa. Teemu Tamminen sai Sveitsissä pienen kolhun lauantain ottelussa ja siksi päätimme pitää hänet penkillä sunnuntaina ihan varmuuden vuoksi. Tällä hetkellä odotan kuitenkin, että Robinia lukuun ottamatta kaikki pelaajat ovat valmiina viikonlopun kotiotteluihin islantilaista UMF Aftureldingia vastaan.

Odotamme innolla ensiesiintymistämme kotiyleisölle, kun pelaamme Riihimäellä kaksi harjoitusottelua islantilaisia vastaan. Toivottavasti kaikki kannattajamme saapuvat Urheilutalolle kannustamaan meitä!

Cocks pelaa viimeiset harjoitusottelunsa ennen Mestareiden liigan karsintaturnausta kotihallissa Riihimäen Urheilutalolla! Vastassa on islantilainen UMF Afturelding. Kyseessä on Islannin viime kauden hopeajoukkue, joka joutui taipumaan mestari-Haukarille tiukassa ottelusarjassa voitoin 3-2.

Lauantaina ottelu alkaa kello 18:00 ja sunnuntaina kello 16:00.

käsiohjelmaa