MT Melsungen Cocksin ensimmäinen kotivastustaja EHF Cupissa

Riihimäen Cocks saa EHF Cupin ensimmäiseen kotiotteluun vastaansa lohkonsa kiistattoman ennakkosuosikin ja varmasti yhden kovimmista koskaan Suomessa pelanneista seurajoukkueista. Saksan Bundesliigan viime kauden nelonen ja tämän hetken kymmenes, MT Melsungen, saapuu sunnuntaina Hämeenlinnan Elenia Areenalle Cocksin vieraaksi ja laittaa isäntiensä osaamisen todelliselle koetukselle.

 

Maailman kovimmasta käsipalloliigasta ei ole helppoa lunastaa paikkaa Eurocupeihin ja Melsungenkin on mukana eurokentillä vasta toista kertaa. Toissa kaudella joukkue osallistui ensimmäistä kertaa EHF Cupiin ja silloin lohkonsa voittaneen Melsungenin matka katkesi puolivälierissä tanskalaista Skjerniä vastaan. Tällä kertaa Melsungen avasi lohkovaiheensa helpolla 32-22 kotivoitolla S.L. Benficaa vastaan ja avausviikonlopun jälkeen joukkue johtaa D-lohkoa tasapisteissä Cocksin kaataneen Helvetia Anaitasunan kanssa.

Kuten Bundesliigajoukkueelta sopiikin odottaa, on Melsungenin miehistö täynnä useiden eri maiden maajoukkuepelaajia ja muuten meritoituneita pelimiehiä. Paikasta Saksan kivikovassa maajoukkueessa taisteleva laituri Johannes Sellin johtaa Bundesliigan maalipörssiä 6,5 maalin ottelukeskiarvollaan. Serbian maajoukkueen luottopakki Momir Rnic on myös pelannut hyvän kauden ja siirtyy ensi kesänä viime kauden mestarijoukkue Rhein-Neckar Löwenin riveihin. Arjan Haenen ja Jeffrey Boomhouwer puolestaan vierailivat tammikuussa Suomessa Hollannin maajoukkueen kanssa.

Kaikkein kovimmat meriitit löytynevät kuitenkin maalivahti Johan Sjöstrandilta. Ruotsalaisen seurahistoriasta löytyy muun muassa sellaisia jättiläisiä kuin SG Flensburg-Handewitt, FC Barcelona ja THW Kiel. Meriittilistalta voidaan poimia esimerkiksi Espanjan mestaruus, Tanskan mestaruus, kaksi Saksan mestaruutta, Mestareiden liigan voitto ja Olympiahopea (Lontoo 2012). Lisäksi Sjöstrand on kaudella 2010/11 valittu Ruotsin vuoden käsipalloilijaksi. Ja viikkoa Hämeenlinnan ottelun jälkeen mies täyttää vasta maalivahdille mitättömät 30 vuotta.

Mielenkiintoinen pelaaja on ehdottomasti myös virolaistakamies Dener Jaanimaa, joka aikanaan ennen ulkomaille lähtöään ehti useamman kerran pelata Cocksia vastaan Viron silloisen kärkijoukkueen Chocolate Boysin paidassa. Sittemmin Jaanimaan ura on edennyt rakettimaisessa noususuhdanteessa ja Melsungen on vasta 27-vuotiaalle pelaajalle jo neljäs seura Bundesliigassa. Jaanimaan vuoksi Cocksin kotiottelu Melsungenia vastaan on herättänyt myös Suomenlahden eteläpuolella suurta mielenkiintoa ja Hämeenlinnaan onkin tiettävästi saapumassa iso joukko virolaisia käsipallon ystäviä.

”Meille on tärkeää saada oman joukkueen peli kulkemaan, emmekä saa aliarvioida vastustajaa. Olisi todella tärkeää saada Suomesta 2 pistettä mukaan. Cocks taistelee aivan varmasti kovaa ja motivaatio on heillä korkealla pelata Bundesliigaseuraa vastaan. On mukavaa kuulla, että Virostakin on tulossa faneja katsomaan peliä. Se on hyvä juttu meille joukkueena, sekä tietenkin hieno asia faneille, jotka näkevät hyvää käsipalloa.” Saksasta tavoitettu Jaanimaa kommentoi.

EHF:n ennakkoartikkeli MT Melsungenista: http://www.eurohandball.com/article/027934/Will+it+be+second+time+lucky+for+MT+Melsungen%3f

 

Tähän astisen seurahistoriansa todennäköisesti suurinta ottelua Elenia Areenalla isännöivä Riihimäen Cocks voi lähteä otteluun periaatteessa ilman suuria paineita. MT Melsungen on niin suuri ennakkosuosikki Cocksia vastaan, että kaikki muu kuin selkeä vierasvoitto olisi lähestulkoon sensaatiomainen suuryllätys. Todellisuudessa ottelu on kuitenkin monille cocksilaisille yksi tähän astisen seurajoukkueuransa suurimmista peleistä ja siksi ylimääräisiä perhosia on varmasti vatsassa yhdellä jos toisellakin. Periksi joukkue ei vastustajalleen aio silti antaa senttiäkään, onhan ottelu mitä hienoin näytönpaikka kaikelle käsipallokansalle niin Suomessa kuin koko Euroopassakin. Näin muun muassa siksi, että ottelu näytetään suorana lähetyksenä EHF TV:ssä.

Cocksin pienet menestymismahdollisuudet lepäävät paitsi oman hyvän onnistumisen, myös vastustajan mahdollisen huonon valmistautumisen ja asenteen takana. Siinä missä Cocks otti keskiviikkona helpot pisteet ÅIFK:lta ja on voinut valmistautua koko viikon pelkästään sunnuntain otteluun, joutui Melsungen huomattavasti tiukemmille keskiviikon kotiottelussaan HBW Balingen-Weilstettenia vastaan. Vierailijat johtivat yhdellä maalilla ottelun puolivälissä, mutta Melsungen puristi kuitenkin toisella jaksolla selvään 30-22 (10-11) voittoon. Lisäksi tulevana keskiviikkona joukkuetta odottaa todellinen voimainkoitos suurseura THW Kielin vieraana kymmentuhatpäisen yleisön edessä.

”Melsungen on vahva joukkue ja epäilemättä lohkomme ennakkosuosikki. Heillä on useimmille pelipaikoille parhaat pelaajat tässä lohkossa. Heidän oikea laiturinsa Johannes Sellin on Bundesliigan parhaita maalintekijöitä tällä kaudella, mikä osoittaa minkä tason pelaajia meille tulee vastaan. Seuran viimeisimmät sopimukset ensi kaudeksi osoittavat myös, että he eivät ole liikkeellä vain tämän päivän tavoitteiden takia, vaan tähtäävät myös tulevaisuuteen.” Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas sanoo.

Melsungenin uusimmat hankinnat todellakin kertovat seuran kovasta panostuksesta myös tulevaisuudessa, sillä ensi kesänä joukkueeseen liittyvät ainakin montenegrolaismaalivahti Nebojsa Simic Ruotsin ykkösjoukkue IFK Kristianstadista ja Magdeburgista siirtyvä viime vuoden EM-kultamitalisti Finn Lemke, joka korvaa Löweniin siirtyvän Momir Rnicin. Kaikkein suurin siirto on kuitenkin Tobias Reichmannin paluu Puolan huippujoukkue Kielcestä takaisin Saksaan ja tällä kertaa Melsungenin riveihin 3-vuotisella sopimuksella.

”On mielenkiintoista verrata missä me menemme verrattuna joukkueeseen maailman parhaasta liigasta. Kuten sanoin jo ennen lohkovaiheen alkua – me menemme jokaiseen otteluun antaaksemme todellisen vastuksen joka pelissä. Uskon, että jokainen pelaajamme on täynnä taistelutahtoa myös Melsungenia vastaan. Meillä ei ole paineita, eikä mitään hävittävää. Menemme tekemään parhaamme ja haluamme tarjota viihdyttävän ottelun Cocksin kannattajille. Olemme kiitollisia tuestanne!” Savukynas päättää.

 

Riihimäen Cocks – MT Melsungen

Sunnuntai 19.2. klo 15:00
Elenia Areena, Hämeenlinna

Pääsyliput:
Aikuiset 15 euroa
Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset 10 euroa

Pääsyliput vain ovelta ja vain käteisellä!