Cocks lähellä jättiyllätystä Melsungenia vastaan

Cocks isännöi ensimmäistä EHF Cupin lohkovaiheen kotiotteluaan sunnuntaina Hämeenlinnan Elenia Areenalla saksalaista MT Melsungenia vastaan. Ja isännöikin varsinaisin isännän elkein, sillä Bundesliigan huippujoukkue joutui tuntemattomia suomalaisia vastaan todella tiukoille ja ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin vasta aivan viimeisten sekuntien aikana. Valitettavasti onnetar ja eteenkään ottelun tuomarit eivät ratkaisuhetkillä olleet Cocksin puolella ja lopulta molemmat jaossa olleet pisteet matkasivat vierailijoiden mukana Saksaan. Ikävästä loppuratkaisusta huolimatta Cocks voi olla erittäin tyytyväinen suoritukseensa. Joukkue näytti kannattajilleen ja koko käsipallomaailmalle todella ansaitsevansa paikkansa EHF Cupissa.

Ottelu eteni erittäin tasaisena läpi koko avausjakson. Nico Rönnberg avasi maalihanat heti ensimmäisellä minuutilla, mutta Melsungen vastasi tekemällä kaksi seuraavaa. Melsungenin maalin kahden johdossa edettiin seuraavat kymmenen minuuttia kunnes Cocks imi eron jälleen kiinni ja 17. peliminuutilla Aliaksandr Bachko siirsi Cocksin toisen kerran ottelussa maalin johtoon lukemiin 11-10.

Cocks vaikutti ottelun alkupuolella olevan pahassa pulassa omassa päässään fyysisempien saksalaisten avatessa puolustusta helpon näköisesti. Onneksi samaan aikaan toisessakin päässä kenttää rakoja löytyi riittävästi ja varsinkin Rönnberg ja Vitalie Nenita käyttivät tilaisuuteensa röyhkeästi hyväkseen. Vähitellen Cocks alkoi saamaan puolustuspäässäänkin paremmin juonesta kiinni ja myös maalivahti Vitalii Shitsko terästäytyi tolppien välissä. Ensimmäisen jakson kaksi viimeistä maalia merkittiin kaikesta huolimatta Melsungenin nimiin ja tauolle lähdettiin vieraiden johtaessa vaivaisella yhdellä maalilla lukemin 14-15.

 

 

Melsungen kasvatti johtonsa toisen jakson alkajaisiksi jo kolmen maalin suuruiseksi, mutta raivoisasti taistellut Cocks ei todellakaan antanut periksi vaan kiri eron jälleen kiinni. Hetkeä myöhemmin Melsungen repäisi uudelleen kolmen maalin kaulan, mutta taas Cocks pystyi vastaamaan ja nappasi puolestaan neljällä peräkkäisellä maalillaan johtoaseman jälleen itselleen reilun kahdeksantoista peliminuutin kohdalla.

Kun jäljellä ollut aika pelikellossa väheni entisestään ja ottelu jatkui edelleen äärimmäisen tasaisena, alkoi jännityskin tiivistyä aivan uusiin sfääreihin. Lopulta aikaa oli enää yksi ainut minuutti jäljellä ja tilanne tulostaululla tasan 28-28. Melsungen otti aikalisän ja pienen hengähdystauon jälkeen vieraiden pitkä hyökkäys aiheutti Cocksin kannalta huonoimman mahdollisen lopputuloksen. Yury Lukyanchuk ajettiin kahden minuutin istunnolle ja päälle Momir Rnic onnistui toimittamaan vielä pallon Shitskon selän taakse.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi ja Cocksille jäi vielä hyvin aikaa tasoitusmaalin tekemiseen. Jäähyjenkin suhteen tilanne ehti vielä tasoittua, kun Melsungenin ruotsalaistakamies Patrik Fahlgren sai kahden minuutin ulosajon. Aika kellossa alkoi kuitenkin vääjämättä loppumaan ja Cocksin oli nopeasti saatava ratkaisu aikaan. Pallo pelattiin keskeltä vasemmalle puolelle Nico Rönnbergille, joka jatkoi pallon laidassa vapaana odottaneelle Teemu Tammiselle. Puolustaja oli kuitenkin ehtinyt napata Rönnbergistä niin vahvan otteen ennen ratkaisevan syötön lähtemistä, että ottelun latvialaistuomarit vihelsivät pelin poikki Cocksin vapaaheiton merkiksi. Vihellys, jonka tarpeellisuudesta moni paikallaolija oli toista mieltä. Peliaika joka tapauksessa kului loppuun, eikä Rönnberg enää viimeisestä vapaaheitosta pystynyt Melsungenin muuria ohittamaan, joten ottelun päätöslukemiksi jäivät 28-29.

Voittonsa ansiosta Melsungen jatkaa EHF Cupin lohko D:n kärkipaikalla kahdella voitolla ja täysillä neljällä pisteellä. Lauantaina S.L. Benfica onnistui kotikentällään yllättämään Cocksin viikkoa aiemmin kaataneen Helvetia Anaitasunan, joten ne joukkueet jatkavat tasapistein lohkon sijoilla kaksi ja kolme. Kaksi tappiota kärsinyt Cocks on kahden kierroksen jälkeen lohkon jumbona.

EHF Cupin lohkotilanteet: http://europeancup.eurohandball.com/ehfc/men/2016-17/rounds

 

 

Pressikommentit:

Michael Roth, päävalmentaja MT Melsungen:

– Cocks osoitti olevansa erittäin hyvä joukkue. Pääsimme useasti johtoon, mutta Cocks tasoitti pelin joka kerralla. Heillä on laatupelaajia kuten Rönnberg ja Nenita. Se oli hyvä käsipallo-ottelu.

Arjan Haenen, MT Melsungen:

– Tiesimme, että saamme vastaamme hyvän joukkueen. Olimme nähneet videoita Cocksin peleistä ja tiesimme ettei tästä tule helppoa ottelua meille.

Gintaras Savukynas, päävalmentaja Cocks:

– Onnittelut vastustajille voitosta! Peli oli mielenkiintoinen yleisön kannalta ja hyvää mainosta käsipallolle Suomessa. Olen erittäin ylpeä joukkueestani ja sen esityksestä tänään. Teimme joitakin muutoksia peliimme viime viikon Espanjan otteluun verrattuna ja olimme iskukykyisiä.

– Mielestäni olisimme ansainneet ainakin yhden pisteen tästä pelistä, mutta lopussa Melsungenin kokemus oli heidän puolellaan. Olen iloinen siitä, millaista luonnetta joukkueemme näytti ja toivon pystyvämme pitämään siitä kiinni.

Andrei Novoselov, Cocks:

– Toivottavasti yleisö nautti pelistä. Emme saaneet mitä olisimme ansainneet ja ehkä en ollut aivan samaa mieltä kaikkien tuomareiden ratkaisuiden kanssa ottelun lopussa.

 

 

Cocks – MT Melsungen 28-29 (14-15)

Cocks: Rönnberg 8, Bachko 5, Nenita 4, Novoselov 4, Lukyanchuk 3, Silva 2, Tamminen 2

MT Melsungen: Fahlgren 4, Rnic 4, Schneider 4, Boomhouwer 3, Golla 3, M. Müller 3, Sellin 3, Allendorf 2, P. Müller 2, Haenen 1

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”Cocks – MT Melsungen”]

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy