Monilajinen koulutussarja jatkui Riihimäellä

Kevään koulutuskokonaisuuden toinen koulutustilaisuus Riihimäellä käsitti havaintomotorista taitovalmennusta. Pelikentällä pelaajien on usein reagoitava nopeasti ja oikein eri ärsykkeisiin näön, kuulon tai tunteen perusteella. Tästä syystä tämän harjoittelu on äärimmäisen tärkeätä pelinymmärtämisen näkökulmasta.

Tällä kertaa demoryhmänä toimivat Hyvinkään Ringeten ikähaarukassa 2002–2005 syntyneet tytöt. Martti Iivosen treeneissä käytettiin taas monipuolisesti apuvälineitä salibandymailoista herenpusseihin ja pelaajat joutuivat reagoimaan ärsykkeisiin todella monipuolisesti.

Osallistujamäärässä ylitettiin ensimmäinen osio ja paikalla oli tällä kertaa yli 50 valmentajaa Cocksista, Kiekko-Nikkareista, Panthersista, RiPSistä ja Hyvinkään Ringetestä.

Riihimäellä toteutettavien koulutusten tavoitteena on antaa valmentajille mahdollisimman leveä kuva taidon eri osa-alueiden kehittämisestä. Koulutuksessa luonnollisesti käydään läpi useita harjoitteita, mutta päällimmäinen ajatus on saada valmentajat ymmärtämään taidon kehittymisen ja näin antaa valmiudet kehittää myös omia harjoitteitaan.

Tulevan kevään aikana valmentajat ehtivät vielä tutustumaan kollektiiviseen ja kognitiiviseen taitovalmennukseen.