Baltian liigan mestaruus upealla pelillä!

Cocks antoi ZTR Zaporozhyelle vain vähän mahdollisuuksia upeassa Baltian liigan finaalissa sunnuntaina. Punakeltaiset kruunattiin Baltian liigan mestariksi vähämaalisen taiston päätteeksi 20-18-loppulukemin. Huvittavana yksityiskohtana eilisen välierän puoliaikatilannehan oli SKA Minskiä vastaan 21-18, eli suurinumeroisempi kuin sunnuntain finaalin täysi peliaika.

Päävalmentaja Gintaras Savukynas oli viettänyt eilisillan tiiviisti analysoimassa finaalivastustajaa ja se näkyi Cocksin otteissa selvästi. Ukrainalaiset saatiin riisuttua aseista aivan täysin ja viimeisenä lukkona torjunut Kirill Morozov piti vastustajan todella hampaattomana. Hyvänä osoituksena puolustusmuurin vahvuudesta oli toisen puoliajan alku, sillä ZTR sai tehtyä ensimmäisten 18 minuutin aikana vain kaksi maalia.

Zaporozhyen maalivahti Olexandr Popov sai toisella jaksolla punaisen kortin siinä vaiheessa ottelua, että Cocks oli juuri tehnyt kaksi perättäistä maalia ja teki sulkemisen jälkeen vielä kolme lisää eli venytti oman maaliputkensa viiteen. Popov tuli liian innokkaasti Cocksin nopeaa avausta vastaan ja törmäsi Teemu Tammiseen maalialueen ulkopuolella.

”Legendaarinen hieno taistelu. Pojat pelasivat jokainen omassa ruudussaan tosi hyvin. Valmennukselle plussaa siitä, että peluutettiin rohkeasti koko miehistöä ja olimme ratkaisuhetkillä tuoreella jalalla.” iloitsi mestarijoukkueen manageri Jari Viita ottelun jälkeen.

Cocks käyttikin lähes koko penkkiään ja esimerkiksi Jani Tuominen heitti Teemu Tammisen huilijakson aikana kaksi komeaa maalia. Tamminen oli tänäänkin Cocksin ykköspyssy seitsemällä maalillaan.

”Voittaja on aina paljon kivempi olla kuin häviäjä. Monta kertaa on itku kurkussa ajeltu Põlvasta kotiin, niin mieluummin tullaan ilon kyynel silmäkulmassa. Nämä kaksi Baltian liigan Final4-ottelua luokitellaan ihan A-luokan peleihin. Kumpikin vastustaja on ollut EHF Cupissa aiemmin, joten kyllä se kertoo turnauksen tasosta” Viita muistutti vastustajien kovuudesta.

Nyt Cocksin joukkueella on hivenen aikaa rentoutua ja palautua, sillä SM-liigan välierät Siuntiota vastaan alkavat kiirastorstaina Urheilutalolla kello 19.00.

Cocks – ZTR Zaporozhye 20-18 (10-10)

Cocks: Tamminen 7, Rönnberg 4, Tuominen 2, Bachko 2, Lukyanchuk 1, Novoselov 1, Nenita 1, Silva 1, Tsitou 1

ZTR Zaporozhye: Tilte 8, Karamyshev 4, Strelnikov 2, Severyn 1, Akimenko 1, Burzak 1, Konstantinov 1