Kroatialainen Josip Buljubašic edustukseen ensi kaudella

Kukapa olisi uskonut, millaista hiljaiseloa Cocks Areenalla on vietetty nyt jo vuoden verran? Korona on vienyt kotipelien yleisön striimien äärelle, mutta joukkueessa tähytään luottavaisesti tulevaan. Ensimmäinen uusi pelaajasopimus on kaudelle 2021/2022 on solmittu Metkovicissa Kroatiassa syntyneen Josip Buljubašicin kanssa. Sopimus on mallia 1+2.

Josip siirtyy Riihimäen Cocksiin turkkilaisesta Besiktasista. 32-vuotias Josip on todellinen puolustuspelin erikoismies. Yli kaksimetrinen takamies on pelannut muun muassa seitsemän kautta EHF Champions liigassa ja yhteensä n. 150 Euro Cup -peliä, joten Cocksin puolustuspeliin on tulossa rutkasti kokemusta.

Josipin Euro Cup -seurat:

Besiktasia (TUR)
HC Izvidac (BIH)
RK Siscia (CRO)
RK Nexe (CRO)
MRK Gorazde (BIH)

– Mielenkiintoinen pelaaja, jonka tasoista puolustuspelaajaa on vaikea markkinoilta löytää. Reilut kaksi metriä pituutta ja sata kiloa painoa tuo katu-uskottavuutta muuallakin kuin nakkikioskilla, päävalmentaja Kaj Kekki toteaa osuvasti.

Josip tulee Suomeen heinäkuun puolivälissä, ja perheensä seuraa vuodenvaihteessa perässä.
– Olen kuullut pelkästään positiivisia asioita Suomesta, maa on kaunis ja ihmiset ystävällisiä. Tunnen osan pelaajista pelaajauran kautta.
– Toivon, että täytän paikkani joukkueessa, pelaan hyviä pelejä onnistuen tavoitteissa. Tärkeintä on, että joukkue yhdessä on kompakti ja vahva, Josip kommentoi.

Tulevalla kaudella edustusjoukkueeseen tuodaan omia junioreita yksi kentällinen eli jokaiselle pelipaikalle yksi pelaaja. Sopimusneuvotteluja käydään kevään aikana. Josipin lisäksi seuraavilla pelaajilla on ensi kaudelle ulottuvat sopimukset:

Edustusjoukkue 2021/2022 (23.3.2021)

Vitalii Shitsko
Teemu Tamminen
Bojan Zupanjac
Davor Basaric
Yury Lukyanchuk
Roni Syrjälä
Ivan Mosic
Srdjan Mijatovic
Djorde Djekic
Vitalie Nenita