Kovatasoinen harjoitusturnaus Brestissä

Vaikka kuluvan kauden ratkaisupelit SM-liigassa ovat vielä kesken, on Käsipalloseura Riihimäen Cocksilla ilo tiedottaa, että edustusjoukkue on kutsuttu ensi kauden aloittavaan Belgasprombank-turnaukseen Valko-Venäjälle. Turnausta isännöi Riihimäki Cupissa tammikuussa vieraillut HC Meshkov Brest.

Brest taisteli tämän kauden Mestarien Liigassa tiensä 16 parhaan joukkoon, mutta joutui taipumaan niukasti SG Flensburg-Handewittia vastaan yhteismaalein 51-54. Riihimäki Cupissa joukkue kärsi tappion Cocksille 38-32, mutta voitti turnauksen myöhemmissä otteluissaan St. Petersburgin 33-25 ja Azoty-Pulawyn 32-28.

Muutkin osallistuvat joukkueet kuuluvat ilman muuta eurooppalaiseen käsipalloeliittiin. Ranskasta turnaukseen saapuu Saint Raphael Var Handball, joka on mukana tämän vuoden EHF Cupin neljännesfinaaleissa. Näissä otteluissa ranskalaiset saavat vastaansa Cocksin lohkosta jatkoon edenneen MT Melsungenin.

Neljäs osallistuja on myös Mestarien liigan joukkue, romanialainen Dinamo Bucuresti. Joukkue otti D-lohkon kymmenestä ottelusta kolme voittoa ja pelasi kahdesti tasan.

”Olen todella iloinen, että pääsemme mukaan tähän kovatasoiseen turnaukseen. Henkilökohtaisestikin minulle on jännittävää palata Brestiin, jossa valmensin aikanaan.” iloitsee Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas.

Turnaus pelataan Brestissä 18. – 20.8.2017. Turnauksessa jokainen joukkue pelaa toisiaan vastaan. Otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.