Hyvä toinen jakso toi voiton Siuntiosta

Cocks siirtyi SM-liigan välieräsarjassa 2-0 johtoon haettuaan arvokkaan vierasvoiton maanantai-iltana Siuntiosta. Helpolla voitto ei irronnut, sillä vielä puoliajalla tilanne oli tasan 15-15 ja kotijoukkueella hyvä henki päällä. Cocks pystyi kuitenkin terävöittämään otteitaan ottelun toisella jaksolla ja nousi lopulta selvään voittoon. Voitto oli Riihimäen Cocksin seurahistorian 600. voitto käsipallon miesten pääsarjassa! Voittojen määrässä Cocksia edellä ovat BK-46 (1051 voittoa) ja HIFK (636 voittoa).

Ottelu alkoi vierailijoiden kannalta hienosti. Maalissa aloittanut Kalle Alander nappasi kaksi torjuntaa heti kotijoukkueen ensimmäisestä hyökkäyksestä ja nollasi vielä hetkeä myöhemmin Jan Hagmanin seitsemän metrin heiton. Cocks nousi Alanderin torjuntojen myötä 0-2 johtoon ja ero pysytteli parin maalin tuntumassa aina ottelun ensimmäiset 25 minuuttia. Viimeisen viisiminuuttisen aikana Siuntio sai runsaslukuisen ja kovaäänisen kotiyleisönsä tukemana ison vaihteen silmään ja nousi tasatilanteeseen.

Vaikka Cocksin Alander aloittikin ottelun hyvin, oli avausjakson ykkösnimi silti ehdottomasti kotijoukkueen maalivahti Rony Leven. Maalintekopaikkoja Cocksilla riitti nimittäin huomattavasti suurempaankin maalimäärään, mutta Leven esitti kerrassaan loistavia torjuntoja maalillaan ja hoiti oman tonttinsa kiitettävällä tavalla. Tolppiakin Cocks kolisteli useaan otteeseen ja samaan aikaan puolustuspeli ei toiminut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, joten tauolle lähdettiin tasalukemista 15-15. Cocksin ykkönen niin avausjaksolla kuin koko ottelussakin oli Nico Rönnberg, joka hankalina hetkinä takoi tärkeitä maaleja Levenin selän taakse.

 

 

Cocks teki tauolla joitakin muutoksia ryhmitykseensä ja tulostakin alkoi syntyä. Siuntio tosin aloitti tällä kertaa paremmin ja käväisi jo kahden maalin johdossakin, mutta kun palaset viimein loksahtivat kohdilleen, nousi Cocks vain kahdeksassa minuutissa kahden maalin takaa kuuden maalin johtoon. Tiivistynyt puolustus ja maaliin vaihdettu Vitalii Shitsko pysäyttivät kotijoukkueen hyökkäykset ja toisessa päässä kenttää helähti vastaiskujen päätteeksi heti. Aliaksandr Bachkon kentälletulo toi puolestaan uutta vauhtia Cocksin hyökkäyspeliin ja kotijoukkueen puolustuksesta alkoi löytymään uutta tilaa.

Vaikka Siuntio vielä saikin uudelleen paremmin juonesta kiinni ja onnistui kaventamaan eroa hieman, ei joukkueella enää riittänyt rahkeita nousta mukaan voittotaisteluun. Cocks vei voiton lukemin 28-35 ja jatkaa kuluvan kauden puhdasta sarjaansa kotimaan kentillä.

Välieräsarja on katkolla Cocksille perjantaina. Ottelu käynnistyy Riihimäen Urheilutalolla klo 19:00.

 

 

SIF – Cocks 28-35 (15-15)

SIF: Puna 7, Westerlund 6, Martin 5, Hagman 4, Tibar 3, Voutilainen 2, Rehnberg 1

Cocks: Rönnberg 11, Lukyanchuk 6, Tamminen 5, Novoselov 3, Tuominen 2, Syrjälä 2, Nenita 2, Kovalenko 2, Shitsko 1, Bachko 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Rönnberg Nico, Cocks 3
Leven Rony, SIF 2
Lukyanchuk Yury, Cocks 1

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”28″ gal_title=”SIF – Cocks, 2. ve”]

Kuvat: FSC Media