Kausi huipentuu SM-liigan finaaleihin

Taistelu Suomen mestaruudesta saadaan vihdoin tulevana lauantaina käyntiin, kun neljä viimeistä mestaruutta vienyt Riihimäen Cocks ja ensimmäistä kertaa sitten kevään 2006 finaaleihin selviytynyt BK-46 iskevät Riihimäen Urheilutalolla ensimmäisen kerran yhteen. Finaalisarja jatkuu heti seuraavana päivänä Karjaalla ja Riihimäelle palataan seuraavan viikon lauantaina.

Hallitseva Suomen mestari ja kuluvalla kaudella jo Suomen Cupin ja Baltian liigan voittanut Cocks lähtee finaaleihin jälleen kerran suursuosikkina. Joukkue kukisti BK:n kauden kaikissa neljässä liigakohtaamisessa vähintään yhdentoista maalin erolla ja Suomen Cupin puolivälierissäkin Cocks oli parempi, tosin ainoastaan kahden maalin marginaalilla. Ei ole silti epäilystäkään siitä, etteikö finaaleissa kohtaisi liigakauden kaksi parasta joukkuetta. BK-46 kulki Cocksin vanavedessä runkosarjan kakkoseksi ja piti sijoituksestaan ja suorasta välieräpaikasta kiinni myös ylemmän jatkosarjan jälkeen. Välierissä karjaalaisjoukkue kohtasi Grankulla IFK:n, joka kaatui puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

Suoraan kolmessa ottelussa päättyneet välieräsarjat tarkoittivat sitä, että molemmat joukkueet joutuivat peräti kolmen viikon pituiselle pelitauolle ennen finaaleiden alkamista. Kaikille pelaajille paussi ei silti tarkoittanut pelkkää hengähdyshetkeä, sillä Cocksin Teemu Tamminen ja Nico Rönnberg sekä BK:n Oscar Kihlstedt ja Ben Weber kuuluivat Kaj Kekin luotsaaman Suomen maajoukkueen kantaviin voimiin EM-karsintaotteluissa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Lisäksi Cocksin Aliaksandr Tsitou pelasi Valko-Venäjän paidassa kaksi ottelua Puolaa vastaan.

Mestaruusjahti polkaistaan käyntiin lauantaina Riihimäen Urheilutalolla klo 16:55 alkaen. Kaikki mukaan kannustamaan Cocks viidenteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen!