Valmentajakoulutusta Riihimäellä – osa 3

Kevään koulutuskokonaisuuden kolmas koulutustilaisuus pidettiin maanantaina 24.4. Riihimäellä Hyrian auditoriossa ja palloiluhallissa. Koulutus käsitti tällä kertaa kollektiivista taitovalmennusta. Joukkueurheilusta kun puhutaan, niin kollektiivin tulee aina olla läsnä harjoittelussa.

Tällä kertaa demoryhmänä toimivat RiPS:n 2005 syntyneet pojat. Pelaajat saivat tällä kertaa suurimmaksi osaksi keskittyä oman lajin pelivälineeseensä. Vaatimustaso oli kuitenkin korkeammalla koska pallonhallinnan yhteydessä pelaajien oli pakko seurata eri tapahtumia kentällä, välillä valmentajien signaaleja ja välillä joukkuetoverien tekemisiä. Iso osa kollektiivista taitovalmennusta onkin pelivälineen hallinta samalla kun seuraa muuttuvia tilanteita ja reagoi ärsykkeisiin peliä edistävällä tavalla.

Osallistujamäärä oli taas hyvä kun paikalle oli saapunut hieman yli 40 valmentajaa Cocksista, Kiekko-Nikkareista, Panthersista, RiPSistä ja Hyvinkään Ringetestä.

Riihimäellä toteutettavien koulutusten tavoitteena on antaa valmentajille mahdollisimman leveä kuva taidon eri osa-alueiden kehittämisestä. Koulutuksessa luonnollisesti käydään läpi useita harjoitteita, mutta päällimmäinen ajatus on saada valmentajat ymmärtämään taidon kehittymisen ja näin antaa valmiudet kehittää myös omia harjoitteitaan.