Seuraava otteluGrand Besançon Doubs Handball vs Cocks/17.8.2022/CSI Sélestat

Karjaa kaatui vaivoin

Cocks kohtasi käsipallon SM-liigaottelussa keskiviikkoiltana Karjaalla BK-46:n. Joukkueiden edellinen kohtaaminen samassa hallissa oli tuottanut Cocksille kauden tähän mennessä ainoan SM-liigatappion ja samaa kohtaloa joukkue ei toista kertaa halunnut kokea. Helppoa iltapuhdetta ei kuitenkaan tälläkään kertaa ollut odotettavissa, eikä sellaista todellakaan tullutkaan.

Cocksin kolmesta EU:n ulkopuolisesta pelaajasta huilivuorossa katsomon puolella oli tällä kertaa Roman Protcenko. Protcenkon tilalle pelinrakentajaksi ensimmäistä kertaa Cocksissa päästetty Siim Pinnonen pääsi nyt näyttämään parasta osaamistaan. Heti pelin alusta asti erinomaisesti esiintynyt Pinnonen kiitti välittömästi luottamuksesta ja piti maaleillaan Cocksia pystyssä. Myös toinen uusi kasvo joukkueessa, ukrainalainen Vjatseslav Pylypenko, pääsi tekemään ensiesiintymisensä SM-liigassa ja sai myös maalitilinsä avattua. BK:n kauden ykköspelaaja Janis Selge oli jälleen loukkaantuneena sivussa ottelusta ja valmentaja Jan Källman antoi vastuuta superlupaus Oliver Helanderille. Nuorukainen vastasikin loistavasti haasteeseen ja oli BK:n selkeästi vaarallisin pelaaja ensimmäisellä jaksolla. Pinnosen ja Helanderin ohella moni muukin pelaaja pääsi esittelemään maalintekotaitojaan, sillä kummankaan joukkueen puolustuksella ja maalivahdeilla ei todellakaan ollut paras päivänsä. Varsinkin Cocks-veskari Yevgen Umovist esiintyi hyvän West-pelin jälkeen suorastaan surkeasti. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalijuhlien jälkeen Cocksin 17-18 johdossa.

Ottelun toinen puolisko eteni edelleen tasaisissa merkeissä pitkän aikaa. Cocksin puolustus sai Helanderin pidettyä vähän paremmin kurissa, mutta BK:n kokeneemmat pelurit pääsivät puolestaan heiluttamaan riihimäkeläisten maaliverkkoa liian helposti. Umovistin imuroitua jälleen kerran helpon pallon selkänsä taakse sai Kaj Kekki viimein tarpeekseen ja vaihtoi Timo Puhakan maaliin. Puhakka onnistuikin vihdoin saamaan muutaman pallon kiinni ja seuranneista kontrauksista Teemu Tamminen pääsi nostamaan Cocksin muutaman maalin johtoasemaan. Cocks oli lähellä päästää BK:n peliin vielä uudestaan mukaan, mutta onnistui lopulta Kristo Järven johdolla pitämään kiinni johtoasemastaan. Cocksin voittolukemat kirjataan lopulta numeroin 30-35.

Vahvassa vireessä viime aikoina ollut Kristo Järve palkittiin ottelun vakuuttavimpana pelaajana kolmella tähdellä. Yhdeksän maalia viimeistellyt BK:n Oliver Helander sai kaksi tähteä ja Cocksin Siim Pinnonen yhden tähden.

Cocksin maalintekijät:

Teemu Tamminen 9

Kristo Järve 9

Siim Pinnonen 7

Antti Rogenbaum 6

Gheorghe Safronii 2

Roni Syrjälä 1

Vjatseslav Pylypenko 1