Käsipallon Baltian liiga jatkuu taas parin viikon tauon jälkeen tulevana viikonloppuna. Cocks saa nauttia harvinaisesta yhden ottelun viikonlopusta, kun se lauantaina matkaa Viroon HC Kehran vieraaksi. Harvinaisen tasaisissa merkeissä etenevän Baltian liigan Final Four-turnaukseen etenevät joukkueet ovat vielä täysin auki ja jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa pelataan suurin panoksin. Ainoastaan sarjaa johtava SKA Minsk voi pitää jatkoon pääsyään melko varmana ja häntäpäässä latvialaisilla joukkueilla ei enää juuri mahdollisuuksia ole. SKA:n takana kolmesta muusta jatkopaikasta sen sijaan käydään armotonta taistelua viiden joukkueen kesken.

Cocks majailee sarjataulukon toisella sijalla tasapisteissä Granitas Kaunasin kanssa. Molemmat joukkueet ovat saalistaneet 12 pistettä. Viron Pölva Serviti on kolmannella sijalla kymmenellä pisteellä. Edellisellä kierroksella Cocksin kotikentällään kukistanut Dragunas Klaipeda jakaa viidettä sijaa yhdessä HC Kehran kanssa yhdeksällä pisteellä. Kun jokaisella joukkueella on vielä viisi ottelua jäljellä, voivat näiden joukkueiden sijoitukset muuttua vielä moneen kertaan.

Lauantaina Cocks vierailee Kehrassa, josta ei paljoa pisteitä viime vuosina ole riihimäkeläisille irronut. Viime kaudella Cocks sai Kehrassa selkäänsä lukemin 34-27. Huonolle joukkueelle ei tosin silloin hävitty, sillä Kehra eteni lopulta koko sarjan mestariksi edellisen kauden tapaan. Tällä kaudella Kehra ei ole ollut aivan yhtä vakuuttavassa vedossa kuin parina viime vuotena. Kotimaansa sarjassa se ei ole pystynyt haastamaan toista vakiomenestyjää Pölva Servitia, vaan on jäänyt jo yhdeksän pisteen päähän pölvalaisista. Nuorentunutta joukkuetta ei silti kannata milläänlailla väheksyä, sillä sen miehistö vilisee edelleen laadukkaita pelimiehiä. Baltian liigassa joukkueen parhaana maalintekijänä on kunnostautunut Uku-Tanel Laast, joka on viimeistellyt pelaamissaan kahdeksassa ottelussa 42 kertaa. Häntä on parhaiten säestynyt Viljandista Baltian liigan otteluissa lainassa oleva Kristo Voika.

Joulukuussa Cocks kukisti Kehran Riihimäellä lukemin 32-25. Baltian liigassa kotietu on kuitenkin aina erityisen suuri ja vierasvoitto Kehrasta olisi todella kova suoritus. Riihimäeltä lähtee otteluun myös innokas faniryhmä, joten ilman kannustusta ei Cocksinkaan tarvitse Virossa pelata.

HC Kehra – Cocks lauantaina klo 14:00!