Haastattelussa: Aliaksandr Tsitou

Esittelemme uuden kauden alla edustusjoukkueen uudet pelaajat yksi kerrallaan. Ensimmäisenä haastatteluvuorossa on Valko-Venäjän maajoukkuepelaaja, väkivahva viivajärkäle Aliaksandr Tsitou.

 

BachkoTsitouSilva
Cocksin uudet pelaajat kaudella 2016-17: Aliaksandr Bachko, Aliaksandr Tsitou ja Tiago Silva

 

Terve Aliaksandr! Miten menee?

– Terve! Kaikki on hienosti.

Minkä ikäisenä aloit harrastaa käsipalloa?

– Aloin pelata käsipalloa 13-vuotiaana. Harjoitushalli oli aivan kotiani vastapäätä. Ensimmäinen seurani oli SKA Minsk.

Voitit Baltian liigan SKA Minskin riveissä vuonna 2013 Riihimäen Urheilutalolla järjestetyssä Final4-turnauksessa. Finaalissa kaadoitte isäntäjoukkue Cocksin tiukan taiston päätteeksi. Minkälaisia muistoja sinulla on niistä otteluista?

– Muistan finaalin hyvin. Se oli hyvä ottelu. Turnaus oli hyvin järjestetty ja mieleeni on jäänyt kotiyleisön kannustus finaalissa, se oli mahtavaa! Olen pelannut Cocksia vastaan pari kertaa aiemminkin, mutta niistä kerroista on jo paljon aikaa.

 

Tsitou8

 

Selvititte Valko-Venäjän maajoukkueen kanssa jälleen kerran tienne seuraaviin arvokisoihin, Ranskassa tammikuussa 2017 järjestettäviin maailmanmestaruus kilpailuihin. Millaisena näet mahdollisuutesi päästä mukaan kisajoukkueeseen nyt kun pelaat seuratasolla Suomessa?

– Valmentaja päättää ketkä pelaajat valitsee kisajoukkueeseen ja ketkä jäävät ulkopuolelle. En voi tehdä muuta kuin antaa kaikkeni jokaisessa harjoituksessa ja jokaisessa ottelussa ja näyttää kuuluvani kisajoukkueeseen.

Olet ollut Suomessa nyt reilun kuukauden. Miten asiat ovat sujuneet? Minkälaisia ongelmia olet kohdannut?

– Kaikki on mennyt hyvin, eikä mitään suurempia ongelmia ole ollut. Jos minulla on ollut kysyttävää, joukkuekaverit ovat auttaneet löytämään vastauksen. Kieliongelmatkaan eivät ole olleet liian suuria, joten olen oikein tyytyväinen oloihini täällä Riihimäellä. 

Miltä uusi joukkueesi vaikuttaa? Oletko päässyt hyvin joukkueeseen sisään?

– Joukkue vaikuttaa hyvältä. Tunsin monet pelaajista jo entuudestaan, joten ryhmään sisään pääsemiseen ei kulunut paljoa aikaa.

 

Tsitou9

 

Minkälaisia odotuksia sinulla on tulevalle kaudelle? Minkälaisena näet oman roolisi joukkueessa?

– Haluan voittaa jokaisen ottelun ja mielestäni meidän on tällä joukkueella mahdollista saavuttaa suuriakin asioita. Itse yritän auttaa joukkuetovereitani mahdollisimman paljon niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

Joukkueen ensimmäinen suuri haaste on Mestareiden liigan karsinnat Slovakiassa, jossa ensimmäisenä joukkueena vastaan asettuu slovenialainen RK Gorenje Velenje. Millaisena näet mahdollisuutenne heitä vastaan?

– Gorenje on vahva joukkue ja ranking-listoilla meitä paljon korkeammalla, mutta kokemuksestani tiedän, että mikä tahansa joukkue on voitettavissa. Täytyy vain lähteä taistelemaan yksi ainoa ajatus mielessään: voitto! Pelin alkaessa molemmilla joukkueilla on yhtä hyvät mahdollisuudet edetä jatkoon.

Juhlit 30-vuotissyntymäpäiviäsi myöhemmin tänä vuonna. Minkälaisia tavoitteita sinulla on vielä käsipallourallasi?

– Seuraavat kaksi vuotta pelaan Cocksin riveissä. Siitä syystä kaikki tämän hetkiset tavoitteeni liittyvät tähän joukkueeseen ja tähän seuraan. Ensimmäinen tavoite on voittaa Mestareiden liigan karsintaturnaus ja päästä mukaan lohkovaiheeseen. Myöhemmin tavoitteena on voittaa lisää mestaruuksia ja pokaaleja seuralle!

 

Tsitou11

 

 

Nimi: Aliaksandr Tsitou

Syntymäaika: 28.10.1986

Pituus: 193 cm

Paino: 105 kg

Aiemmat seurat: SKA Minsk (BLR), Dinamo Minsk (BLR), HC Motor Zaporozhye (UKR), KS Azoty-Pulawy (POL), HC Masheka (BLR)