Haastattelussa: Aliaksandr Bachko

Esittelemme uuden kauden alla edustusjoukkueen uudet pelaajat yksi kerrallaan. Toisena haastatteluvuorossa on valko-venäläinen pelinrakentaja Aliaksandr Bachko.

 

BachkoTsitouSilva
Cocksin uudet pelaajat kaudella 2016-17: Aliaksandr Bachko, Aliaksandr Tsitou ja Tiago Silva

 

Terve Aliaksandr! Miten menee?

– Terve! Kaikki on okei.

Minkä ikäisenä aloit harrastaa käsipalloa?

– Olin 13-vuotias. En tosin osaa oikein sanoa miksi aloin pelata käsipalloa. Ensimmäinen seurani oli Kronon Grodno.

Viime kaudella selvititte SKA Minskin kanssa tienne EHF Cupin lohkovaiheeseen saakka ja pelasitte tasaisia otteluita hyviä eurooppalaisia vastustajia vastaan. Mitä pidit tuosta euro-seikkailusta?

– Kyllä. Matkamme EHF Cupissa oli suuri menestys meille ja pelaaminen hyvin niin tasokkaita vastustajia vastaan oli aivan uskomatonta. Ne olivat unohtumattomia kokemuksia!

 

Bachko3

 

Olet pelannut muutamia maaotteluita Valko-Venäjän maajoukkueessa. Unelmoitko vielä pääseväsi mukaan maajoukkueeseen ja pelaavasi kenties jopa arvokisoissa?

– Jokainen pelaaja unelmoi pelaamisesta oman maansa puolesta, se on suuri kunnia! Mahdollisuus päästä mukaan joukkueeseen on aina olemassa. Sinne pääsevät vain parhaat pelaajat ja ehkä minunkin aikani koittaa vielä.

Pelasit useita kertoja Cocksia vastaan SKA Minskin kanssa viimeisten vuosien aikana. Millaisena näet siirtosi Riihimäelle?

– Pelasimme tosiaan Cocksia vastaan usein ja ottelut olivat aina kovia ja vaikeita. Tämä on erittäin hyvä ja kunnianhimoinen joukkue ja mielestäni siirtoni tänne on askel eteenpäin urallani.

Olet ollut Suomessa noin puolitoista kuukautta. Miten asiat ovat sujuneet? Minkälaisia ongelmia olet kohdannut?

– Ei ole ollut mitään sen ihmeempiä ongelmia. Ihmiset ympärillämme ovat ystävällisiä ja aina valmiita auttamaan. Kieliongelmien kanssa joukkuekaverit auttavat, täytyy olla kiitollinen heille siitä.

 

Bachko5

 

 

Miltä uusi joukkueesi vaikuttaa? Oletko päässyt hyvin joukkueeseen sisään?

– Mielestäni joukkue on todella hyvä ja uskon että voimme saavuttaa hyviä tuloksia yhdessä. Meillä on ollut hyvä yhteishenki pelaajien kesken alusta asti, joten tilanne on mielestäni erinomainen.

Minkälaisia odotuksia sinulla on tulevalle kaudelle?

– Odotukset ovat korkealla. Tahdon voittaa jokaisen ottelun!

Joukkueen ensimmäinen suuri haaste on Mestareiden liigan karsinnat Slovakiassa, jossa ensimmäisenä joukkueena vastaan asettuu slovenialainen RK Gorenje Velenje. Millaisena näet mahdollisuutenne heitä vastaan?

– Gorenje on erittäin hyvä joukkue, mutta uskon että voimme voittaa heidät. Viime kauden kokemusteni perusteella mikään ei ole mahdotonta, vaikka vastaan asettuukin ennalta kovempi joukkue.

Täytät 27 vuotta elokuun puolivälissä. Minkälaisia tavoitteita sinulla on vielä käsipallourallasi?

– Käsipallon pelaajat asettavat aina tavoitteet korkealle ja yrittävät tosissaan saavuttaa ne, niin minäkin. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, nyt pelaan Cocksissa ja yritän auttaa joukkuetta uusiin saavutuksiin.

 

Bachko2

 

 

Nimi: Aliaksandr Bachko

Syntymäaika: 15.08.1989

Pituus: 189 cm

Paino: 90 kg

Aiemmat seurat: Kronon Grodno (BLR), SKA Minsk (BLR)