EHF Cup käyntiin Espanjassa

Vihdoin on käsillä kauan ja hartaasti odotettu hetki, jolloin EHF Cupin lohkovaihe startataan käyntiin. Cocksin osalta pelit aloitetaan lauantaina Espanjan Pamplonassa Helvetia Anaitasunan vieraana ja viikkoa myöhemmin on vuorossa ensimmäinen kotiottelu D-lohkon suurinta ennakkosuosikkia MT Melsungenia vastaan. Lohkon täydentää portugalilainen S.L. Benfica, joka aloittaa taipaleensa lauantaina Melsungenin vieraana Saksassa.

 

 

Cocks lähtee avausottelussaan ennakkoluulottomasti haastamaan Helvetia Anaitasunaa. Espanjan pääsarja Liga ASOBAL on erittäin kovatasoinen käsipalloliiga, mutta keskikastin Anataisuna ei silti pitäisi mikään ylivoimainen vastustaja Cocksiin verrattuna olla. Anaitasunan vuosi ei Espanjan liigassa ole tulosten valossa käynnistynyt erityisen hyvin. Viime viikonloppuna MM-kisatauon jäljiltä jatkunut sarja alkoi Anaitasunan osalta nihkeällä kahden maalin (28-26) voitolla sarjajumbo Benidormista ja keskiviikkona joukkue joutui tunnustamaan Valladolidin paremmakseen lukemin 31-28 ja samalla laskemaan heidät sarjataulukossa ohitseen seitsemännelle sijalle.

Anaitasunan pääsy lohkovaiheeseen ei sekään ollut mikään läpihuutojuttu, vaikka ensimmäisen ottelun jälkeen unkarilaista Csurgói KK:ta vastaan siltä näyttikin. Kuuden maalin (27-21) kotivoiton jälkeen Anaitasuna joutui vieraskentällä varsin tiukoille ja onnistui lopulta varmistamaan lohkovaihepaikkansa ainoastaan kahden maalin (53-51) yhteiseron turvin.

Kenties suurin valttikortti Anaitasunalle onkin, että joukkue oli mukana EHF Cupin lohkovaiheessa jo viime keväänä ja omaa sitä kautta tuoretta kokemusta näiden otteluiden vaatimustasosta. Miksikään menestystarinaksi joukkueen viime vuotista eurokiertuetta ei voi kuvata, sillä kuudesta lohkovaiheottelustaan se voitti vain yhden. Pahasti ei kuitenkaan takkiinkaan tullut yhdessäkään ottelussa ja nyt vuotta myöhemmin odotukset menestyksen suhteen ovat Pamplonassa korkealla.

EHF:n esittelyartikkeli Helvetia Anaitasunasta: http://www.eurohandball.com/article/027935/Helvetia+Anaitasuna+enter+group+phase+with+plenty+of+ambitions

 

 

Espanjaan matkustava Cocks-miehistö on liikkeellä varsin hyvällä terveystilanteella. Ainoa poissaolija on jatkuvasti uusista ongelmista kärsivä Andrei Kaliarovich. Yury Lukyanchuk teki sen sijaan keskiviikkona paluun Cocksin kokoonpanoon ja alkaa vähitellen olla taas pelikunnossa. Myös keskiviikon ottelun väliin jättänyt Nico Rönnberg on suurella todennäköisyydellä lauantaina täydessä iskussa ja valmiina laittamaan isännilleen kapuloita rattaisiin.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas odottaa suurella mielenkiinnolla kevätkauden ensimmäistä todellista tulikoetta. Riihimäki Cupissa Cocks metsästi hienoja päänahkoja ja sai rutkasti lisää itseluottamusta EHF Cupia ajatellen, mutta tosipelit ovat silti aina eri asia kuin harjoitusottelut.

”Lauantaina teemme debyyttimme lohkovaiheessa ja sitä on tietenkin odotettu suurella innolla joukkueessamme. Olemme asettaneet omat tavoitteemme korkealle ja tarkoituksena on ehdottomasti kerätä lohkovaiheesta myös pisteitä, ei pelkkää kokemusta. Ensimmäisen ottelun jälkeen olemme viisaampia ja tiedämme paremmin missä menemme.” Savukynas muotoilee.

 

 

Toistaiseksi ei ole tiedossa televisioidaanko ottelua Espanjassa ja onko sitä mahdollista seurata internetin välityksellä. Mikäli elävää kuvaa ottelusta ei ilmaannu saataville, voi ottelun kulkua seurata EHF:n Live Tickerin kautta.

Helvetia Anaitasuna – Riihimäen Cocks

Lauantai 11.2. klo 20:00 ( klo 21:00 Suomen aikaa )
Polideportivo Anaitasuna, Pamplona