”Olen täydessä pelikunnossa lauantaina”

Moni riihimäkeläiskatsoja ehti jo keskiviikkona huolestua kun Cocksin avainpelaajiin lukeutuva Nico Rönnberg ei ollut lainkaan Cocksin kokoonpanossa GrIFK:ta vastaan. Rönnberg kuitenkin vakuuttaa että pienet sairastelut ovat jo voiton puolella ja lauantaina mies nähdään täydessä pelikunnossa EHF Cupin lohkovaiheen avausottelussa Helvetia Anaitasunaa vastaan. Rönnbergillä on myös vahva luotto siihen, että Cocksilla riittää eväitä lohkovaihevastustajiensa horjuttamiseen ja jopa kaatamiseen saakka.

Jouduit jättämään keskiviikon SM-liigapelin väliin. Mikä on tilanteesi lauantain EHF Cup-ottelua silmällä pitäen?

”Olen varmasti täydessä pelikunnossa jo lauantaina. Tiistai-iltana oli vatsatautia ja keskiviikkona kuumetta, mutta torstaina jo paljon parempi olo. Nyt vaan sopivasti nestettä, ruokaa ja lepoa, niin ehdin vielä saada voimat takaisin kroppaan. Onneksi väliin jäi vain tavallinen SM-liigapeli, eikä mikään tärkeämpi ottelu.”

Cocks selviytyi sensaatiomaisesti ensimmäisenä suomalaisjoukkueena EHF Cupin lohkovaiheeseen. Minkälaiset olivat fiilikset kun jatkoonpääsy marraskuussa Puolassa varmistui?

”Oli hieno fiilis! Tottakai oli mahtavaa tehdä historiaa ja on tietenkin myös upea juttu että pääsemme jatkamaan europelejä entistä isommissa ympyröissä.”

Cocksin kanssa samaan D-lohkoon arvottiin saksalainen MT Melsungen, espanjalainen Helvetia Anaitasuna ja portugalilainen S.L. Benfica. Minkälaisia ajatuksia arvontatulos herätti?

”Ei tällä tasolla enää huonoja joukkueita ole ollenkaan. Mielestäni meillä kävi kuitenkin ihan hyvä tuuri vastustajien suhteen.”

 

 

Ensimmäisenä vastustajana on Helvetia Anaitasuna vieraskentällä Espanjassa. Mitä tiedät siitä joukkueesta? Millaisina pidät Cocksin mahdollisuuksia heitä vastaan?

”He pelasivat jo viime vuonna EHF Cupin lohkovaihetta, eli heillä on jo tuntumaa näistä peleistä ja joukkuekin pysynyt melko samana viime kaudesta. Me olemme kuitenkin pelanneet ja treenanneet paljon näitä pelejä silmällä pitäen ja varsinkin oma harjoitusturnauksemme näytti että meillä on mahdollisuudet myös ennalta kovempia joukkueita vastaan. Eli hyvällä fiiliksellä mennään! Vieraskenttä on tietenkin eri asia kuin kotikenttä, mutta luulen että jos saamme puolustuksen ja maalivahtipelin toimimaan niin tulee tasainen ja mielenkiintoinen ottelu.”

Näyttelit suurta roolia karsintakierroksen otteluissa Gornik Zabrzea vastaan. Oletko asettanut itsellesi henkilökohtaisia tavoitteita lohkovaiheen suhteen?

”Ne pelit menivät tosiaan ihan hyvin. Tottakai oma tavoite on aina pelata mahdollisimman hyvin, mutta tärkeintä on tietenkin että pelataan joukkueena hyvin.”

Teit hiljattain pitkän jatkosopimuksen Cocksin kanssa. Oliko lohkovaiheeseen pääsyllä vaikutusta tähän ratkaisuun? Entä millaisia odotuksia sinulla on tuleville vuosille Cocksissa?

”Kyllä silläkin varmaan oli vaikutusta että päästiin lohkovaiheeseen, mutta isoin syy oli kuitenkin se, että täällä panostetaan tosissaan käsipalloon ja pelataan kovia kansainvälisiä pelejä myös tulevaisuudessa. Koen myös kehittyväni jatkuvasti täällä pelaajana. Luulen että viime vuoden tripla ja tämän alkukauden hyvät esitykset ovat vain alkua Cocksin menestykselle. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja minulla on kova luotto siihen että pystymme jo tällä kaudella haastamaan EHF Cup-vastustajamme kunnolla.”