Edustusjoukkueeseen nuori lupaus Mijatovic Espanjasta

Miesten edustusjoukkue on tehnyt 2+1 -vuotisen sopimuksen serbialaisen Srdjan Mijatovicin kanssa. Vuonna 1998 syntynyt Mijatovic siirtyy Cocksiin Espanjasta RK Boracista, jossa hänen oli tarkoitus pelata vielä ensi kausi. Mijatovic edusti Serbiaa vuonna 2018  Miesten 20 EHF EURO -kisoissa.

Valmentaja Boris Dvorsek tuntee Mijatovicin kaudelta 2015/2016, kun hän valmensi Bosniassa Banja Luka -joukkuetta.
– Nostin Mijatovicin tuolloin ykkösjoukkueeseen, sillä hän oli seuran lupaavin junioripelaaja. Hän on loistava tyyppi, ja varmasti riihimäkeläiset tulevat pitämään hänestä, Dvorsek kertoo.
– Hän on tekee töitä kentällä molemmissa päissä, voi pelata keskellä tai vasemmalla, mutta parhaimmillaan hän on puolustuksessa. Siellä hän voi käytännössä ottaa minkä paikan vaan, mikä on etu sekä joukkueelle että minulle valmentajana.
– Haluan joukkueen pelin olevan dynaamista ja nopeaa kentällä, ja nyt meillä on sellainen joukkue kasassa, jonka avulla tämä on mahdollista. Mijatovisin myötä meillä on lisää nuorta potentiaalia joukkueessa, mikä on hienoa!

Srdjan Mijatovic itse on tietenkin innoissan tulossa Suomeen ja Cocksiin.
– Minulla oli kaksivuotinen sopimus Espanjaan, mutta koronan vuoksi espanjalaiset seurat ovat olleet taloudellisissa vaikeuksissa. Olin onnekas, kun managerini huomasi minulle tutun valmentajan siirtyneen Cocksiin ja otti häneen yhteyttä.
– Cocks on iso joukkue, josta on tullut useita loistavia pelaajia. Minua houkuttaa seuran kunnianhimo ja isot tavoitteet. Olen nuori ja haluan todellakin kehittyä hyväksi ja taitavaksi joukkuepelaajaksi. Toivon, että sopimuskauteni aika Cocks palaa Mestareiden liigaan! Mijatovic hehkuttaa.
– Tietenkin olen myös iloinen, etten tule yksin Cocksiin vaan joukkueessa on kolme muutakin pelaajaa tältä alueelta. Toivottavasti en tuota pettymystä vaan lunastan paikkani.

Näillä näkymin edustusjoukkue aloittaa tulevaan kauteen valmistautumisen heinäkuun puolivälissä.