Edustusjoukkue aloitti – oikeaan laitaan Samardzic Sandro Kroatiasta

Riihimäen Cocksin miesten edustusjoukkue aloitti valmistautumisen tulevaan kauteen eilen maanantaina 20. heinäkuuta, kun joukkue kokoontui ensimmäisiin harjoituksiin sekä median ja vapaaehtoisten tapaamiseen Cocks Areenalla.

– Koskaan aiemmin ei kautta ole aloitettu näin myöhään, ja tälläkin hetkellä sekä Euroopan pelien että SM-liigan osalta moni asia on yhä auki, Cocksin puheenjohtaja Jari Viita valotti.

Cocks on hakenut paikkaa European Cupista, kuten myös suomalaiset seurat BK-46 ja HIFK. Uudistetussa pelisysteemissä European Cup on kolmanneksi korkein sarjataso.
– Se miten pelit pelataan jää nähtäväksi, kunnes hakuaika päättyy ja Euroopan käsipalloliitto päättää systeemistä ja aikatauluista. Odotettavissa on, että ensimmäiset pelit pelataan syyskuun alkupuoliskolla, Viita pohtii.
– Kaiken kaikkiaan nyt ollaan odottavissa tunnelmissa. Turnauskutsuja on tullut kiitettävästi eri puolilta Eurooppaa, mutta mihin korona-tilanteen vuoksi uskalletaan matkustaa, se on vielä auki. Joka tapauksessa elokuun toisella viikolla menemme perinteiden mukaisesti KIF Koldingin vieraaksi Tanskaan viikon leiritykseen.
– Vaikka nyt saattaisi näyttää ulospäin siltä, että otetaan takapakkia, niin todellisuudessa nyt tehdään harkittuja liikkeitä, jotta voidaan iskeä kunnolla kauteen 2021-2022, Viita vihjaa.
Aamupostin artikkeli aiheesta täällä.

Edustusjoukkue on toden totta isojen muutosten alla. Joukkueessa on seitsemän uutta pelaajaa ja seitsemän Cocksin omaa junioria hakemassa tuntumaa uuden valmentajan johdolla. 

Uusimpana pelaajana eilen esittäytyi juuri 23 vuotta täyttänyt kroatialainen Samardzic Sandro, joka tulee Roni Syrjälän pariksi oikeaan laitaan. Hänen sopimuksensa on 1+1-vuotinen. Sandro on ensimmäistä kertaa kansainvälisessä joukkueessa, eikä Suomikaan ole miehelle entuudestaan tuttu. 
– Joukkueena tietenkin haluamme voittaa kaiken minkä voimme. Henkilökohtaisesti taas toivon, että voin ensimmäisen vuoden aikana osoittaa taitoni niin, että olen täällä seuraavallakin kaudella, Sandro kertoo.
Joukkueessa on nyt useampi pelaaja Balkanin alueelta, mikä on Sandrollekin etu Suomeen kotoutumisessa.
– En tiedä miltä valoisat yöt kesällä tai pimeys talvella tuntuvat. Helsinkiin haluan tutustua mahdollisimman pian, Sandro naurahtaa ja ottaa nauraen vastaan vinkin syödä talvella d-vitamiinia ekstraa.

Cocksin uusi päävalmentaja Boris Dvorsek tietää, ettei joukkue menesty ilman hyviä taustajoukkoja.
– Haluan, että tiedätte meidän arvostavan teidän työtänne taustalla. Meidän menestyksemme on teidän varassa, Dvorsek sanoi osoittaen sanansa vapaaehtoisille tapahtumanjärjestäjille.
– Olen iloinen, että olen saanut kunnian tulla osaksi Cocksin käsipalloperhettä ja että sain palata taas Suomeen. 

Uusi joukkue on Dvorsekille tyhjä taulu, ja yhteispeliä lähdetään rakentamaan ilon kautta. Kevyesti ei kuitenkaan oteta, sen verran tiivis on valmistautumisajan ohjelma.
Sandrosta hänellä oli vain hyvää sanottavaa.
– Olen valmentanut Sandroa  Zagrebissa 6 vuotta sitten. Hän on hyvin lahjakas vasenkätinen pelaaja, älykäs ja peloton. Hänen luonteeseensa kuuluu pelata pallot loppuun saakka, viimeiselle sekunnille. 
– Hän ei ole tyypillisin käsipallopelaaja, eli hän ei ole kovin pitkä, mutta hän on sitäkin nopeampi ja taistelijaluonne. Uskon, että hän on hyvä lisä joukkueeseen, Dvorsek vakuuttaa.

Aloitusviikolla harjoituksissa on myös ns. testattavana virolainen Rauno Kopli, jonka mahdollisesta jatkosta tiedotetaan myöhemmin.

Pelaajakokoonpano kaudelle 2020-2021

Valmentaja Boris Dvorsek
II-valmentaja Bojan Zupanjac
Huoltaja Jari Lehtonen

Pelaajat:

Teemu Tamminen
Roni Syrjälä
Yury Lukyanchuk
Vitalie Nenita
Davor Basaric
Aliaksandr Tsitou
Evgeny Semenov
Vitalii Shitsko MV
Giedrius Morkunas MV UUSI
Ignacy Bak UUSI
Stefano Arcieri UUSI
Djordje Djekic UUSI
Ivan Mosic UUSI
Srdjan Mijatovic UUSI
Samardzic Sandro UUSI

Jimi Pilvilä
Miika Kaukoranta
Santeri Vainionpää
Roope Ahlgren
Veeti Simovaara
Tuomas Rantanen
Elmeri Kivipato