Seuraava otteluCocks vs HC Tallinn/13.8.2022/Cocks Areena

Cocks BHL:n lohkokärjessä joulutauolle

Cocks lähtee Baltian liigassa viettämään joulutaukoa ainoana tappiottomana joukkueena. Viikonloppuna joukkue kukisti Põlvassa molemmat valko-venäläisvastustajansa ja näin syyskauden saldo säilyi loppuun asti puhtaana, kuusi voittoa kuudesta ottelusta. Täysin vaikeuksitta ei viikonloppu kuitenkaan sujunut.

Lauantaina HC Meshkov Brestiä vastaan Cocks sai pelinsä heti hyvin käyntiin ja maaleja syntyi tasaiseen tahtiin alusta asti. Cocks onnistui kerta toisensa jälkeen pelaamaan Brestin korkean puolustuksen auki ja avausjakson puolivälin neljä peräkkäistä maalia siivittivät Cocksin jo seitsemän maalin karkumatkalle. Taukoon mennessä ero oli kasvanut jo kymmenen maalin suuruiseksi lukemiin 14-24.

Ottelun toinen jakso edettiin läpi huomattavasti ensimmäistä tasaisemmin, mutta hädänpäivää Cocksilla ei missään vaiheessa ollut. Päinvastoin, johtomarginaali käväisi useampaan otteeseen kolmessatoista maalissa ja lopulta Cocksin voittolukemat merkittiin selvin luvuin 30-41. Suurempia ongelmia riihimäkeläisille aiheutti ottelussa ainoastaan vastustajan vahva viivapelaaja Artsiom Selviasiuk, joka punnersi ottelussa täydet kymmenen maalia.

HC Meshkov Brest – Cocks 30-41 (14-24)

Maalintekijät:

HC Meshkov Brest: Selviasiuk 10, Kuran 10, Kulak 7, Mochalov 1, Buben 1, Hantsavich 1

Cocks: Safronii 7, Sjöman 6, Valo 5, Lukyanchuk 5, Nenita 5, Tuominen 3, N. Rönnberg 3, Jansson 2, Novoselov 2, Kaliarovich 2, Mimic 1

Sunnuntain vastustaja HC Vitjaz oli ennakolta arvioitu Brestiä heikommaksi vastukseksi, eikä heidän pelinsä lauantaina Põlva Servitiä vastaan muuttanut tätä käsitystä. Kuten arvata saattaa, näillä lähtökohdilla pelistä muodostui Cocksille kaikkea muuta kuin helppo. Vastustajaa aliarvioitiin ja asenne ei ollut kenelläkään täysin kohdallaan.

Pelistä tuli tiukka ja tasainen. Vitjaz ehti avausjakson loppupuolella siirtyä jo kolmen maalin johtoon, mutta Cocks vastasi tehden jakson kolmen viimeistä maalia ja näin tauolle lähdettiin tasatilanteessa 17-17.

Ottelu jatkui tauon jälkeenkin tasaisena. Cocks onnistui lähtemään viimeisille viidelle minuutille kahden maalin etumatkalta, mutta nyt oli valko-venäläisten vuoro nousta jälleen tasoihin. Ratkaisu syntyi vasta viimeisellä minuutilla, kun Andrei Novoselov päästi Cocksin pälkähästä voittomaalinsa myötä. Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta jälleen saatiin muistutus siitä, että asenteen on oltava kunnossa aina ja kaikkia vastustajia vastaan.

HC Vitjaz Minsk – Cocks 29-30 (17-17)

Maalintekijät:

HC Vitjaz: Yermashevich 6, Kavalchuk 6, Radziukou 6, Vayavoda 5, Krasutski 3, Yurkevich 2, Babkevich 1

Cocks: N. Rönnberg 7, Sjöman 5, Safronii 4, Novoselov 4, Nenita 4, Valo 2, Jansson 2, Tuominen 1, Kaliarovich 1

Cocksin syyskausi Baltian liigassa sujui tulosten valossa erinomaisesti. Joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan ja pääsee joulutauon viettoon lohkonsa kärkipaikalla. Erityisen arvokkaiksi voisi luonnehtia avauskierroksen kahta yhden maalin voittoa Põlva Servitiä vastaan sen kotikentällä. Lohko A:n kärjessä tauolle lähtee odotetusti SKA Minsk, jonka taival on tosin ollut Cocksia kivikkoisempi ja kuudesta ottelustaan joukkue onnistui voittamaan vain neljä. Kaksi ottelua vähemmän pelanneilla Viljandilla ja HC Kehralla onkin mahdollisuudet nousta SKA:n edelle pelien jatkuessa jälleen Tammikuussa.

Lohkojen tilanteet: http://www.baltichandball.net/standings