Seuraava otteluCocks vs HC Tallinn/13.8.2022/Cocks Areena

Baltian liiga jatkuu Virossa

Cocksin pelit Baltian liigassa jatkuvat jälleen viikonloppuna, tällä kertaa etelä-Viron Põlvassa. Vastaansa Cocks saa kahdessa vierasottelussaan valko-venäläisjoukkueet HC Meshkov Brestin ja HC Vitjaz Minskin.

Sunnuntain vastustaja HC Vitjaz on aiempina vuosina vuosina ollut Baltian liigan heittopussi ja viime kaudellakin se jäi BCL-haastajaliigan viimeiseksi. Käynnissä oleva kausikaan ei ole tuonut parannusta joukkueen tulostasoon, vaan sen kaikki tähän astiset Baltian liigan ottelut ovat päättyneet selvään tappioon.

Lauantaina Cocksia vastaan astelee todennäköisesti huomattavasti kovempi ja nälkäisempi joukkue. Mestareiden liigan lohko C:tä johtavan HC Meshkov Brestin kakkosjoukkue on kolmatta kauttaan mukana Baltian liigassa ja janoaa vuoden tauon jälkeen mukaan sarjan huipentavaan FinalFour-turnaukseen. Liigan avausviikonloppu sujui joukkueelta kuitenkin murheellisesti, kun se hävisi molemmat vierasottelunsa sekä Dobelessa että Kaunasissa niukimmalla mahdollisella yhden maalin erolla. Voitettuaan Vitjazin Minskissä maalein 22-27 joukkue on nyt lohkossaan viidentenä ja kaipaa kipeästi lisäpisteitä neljän joukkoon noustakseen.

Lohko B:n kärjessä neljän voittonsa turvin majaileva Cocks lähtee varmasti molempiin viikonlopun otteluihinsa ennakkosuosikkina. Jos joukkue voittaisi molemmat ottelunsa, olisi sillä jo syyskauden jälkeen erittäin vahva ote puolivälieräpaikkaan ja jopa lohkovoittoon.

Vaikka Cocksin tilanne lohkon kärjessä onkin varsin turvallinen, olisivat täydet pisteet silti sillekin erittäin tärkeät. Lohkon voittajana joukkue välttäisi erittäin todennäköisesti kohtaamasta puolivälierissä kolmen edellisen kauden mestaria ja juuri EHF Cupin lohkovaiheeseen tiensä selvittänyttä SKA Minskiä. Myös SKA:n kahden lohko A:n kovimman haastajan välttäminen olisi Cocksin toiveissa, sillä niin Liettuan pääsarjaa johtava Dragunas Klaipeda kuin vastikään Viron Cup-mestariksi kruunattu HC Kehrakin ovat jälleen tälläkin kaudella erinomaisessa iskussa.

Alkulohkojen tilanteet: http://www.baltichandball.net/standings

BHL:n viikonlopun ennakkopaketti: http://www.baltichandball.net/news/baltic-league-invades-estonia

HC Meshkov Brest – Cocks la 12.12. klo 15:00 Mesikäpa Hall, Põlva

HC Vitjaz Minsk – Cocks su 13.12. klo 14:00 Mesikäpa Hall, Põlva