Benfica parempi kahden maalin erolla

Riihimäen Cocks lähti kovin odotuksin EHF Cupin lohkovaiheen toiseen kotiotteluunsa S.L. Benficaa vastaan. Voitolla joukkue olisi pysynyt vielä mukana taistelussa jopa D-lohkon toisesta sijasta ja jatkopaikasta puolivälieriin. Nämä haaveet joudutaan nyt kuitenkin hautaamaan lopullisesti, sillä Benfica oli tasaisessa ja vähämaalisessa ottelussa lopulta parempi kahden maalin turvin lukemin 21-23. Kun vielä samana päivänä Helvetia Anaitasuna yllätti kotikentällään MT Melsungenin maalein 23-22, jäi nollakerholaisena jatkava Cocks entistä yksinäisemmäksi lohkonsa hännillä. Kaikilla kolmella muulla joukkueella on nyt kolmen pelatun kierroksen jälkeen neljä pistettä ja jatkoonmenijöiden osalta tilanne on jälleen totaalisen avoinna.

Cocks oli hyvin mukana pelissä koko ottelun avausjakson ajan. Hyökkäyspäässä varsinkin akseli Nico Rönnberg – Yury Lukyanchuk toimi hyvin ja omassa päässä maalivahti Vitalii Shitsko oli hyvässä vireessä. Cocks myös kesti kaksi Teemu Tammisen saamaa kahden minuutin ulosajoa hyvin, eikä Benfica pystynyt käyttämään ylivoimiaan hyödykseen. Ottelu etenikin pitkään Cocksin hiuksen hienossa hallinnassa ja joukkue käväisi pariinkin otteeseen kahden maalin johdossa ensimmäisen puolituntisen aikana. Samanlaista tuulta purjeisiinsa kuin mitä esimerkiksi Melsungenia vastaan parhaimmillaan nähtiin Cocks ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut ja tauolle lähdettiin pelitapahtumiin nähden varsin oikeutetuissa tasalukemissa 11-11.

 

 

Ottelun toinen jakso alkoi heti Cocksin kannalta huonosti, kun Benfica paukutti heti kärkeen kaksi arvokasta maalia ja siirtyi ottelussa vasta toista kertaa johtoon. Viittä minuuttia myöhemmin Cocks nousi jälleen tasoihin Rönnbergin päivän neljännellä rankkariosumalla. Kauaa ei peli kuitenkaan tasoissa pysynyt, vaan Tiago Silvan ulosajon myötä Benfica siirtyi uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Kun puolet ottelun toisesta jaksosta oli pelattu, vierasjoukkue johti ottelua kahden maalin erolla lukemin 18-20. Tästä hetkestä alkoi Cocksin kymmenen minuuttia kestänyt maaliton ajanjakso, jonka seurauksena Benfica karkasi jo liian kauas. Cocks oli pahoissa vaikeuksissa Benfican vahvaa ja hyvin liikkuvaa puolustusta vastaan ja viimeistään loistava maalivahti Hugo Figueira nollasi kaikki Cocksin yritykset. Lopulta kun aikaa kellossa oli jäljellä enää neljä ja puoli minuuttia, oli ero jo viisi maalia Benfican hyväksi ja Cocksilta olisi vaadittu isoja urotekoa pisteille nousemiseksi.

Pienet mahdollisuudet Cocksille silti vielä avautui. Ensin Vitalie Nenita kavensi hieman onnekkaasti eroa yhdellä maalilla ja heti perään Benfican kahden peräkkäisen hyökkäysvirheen seurauksena Andrei Novoselov ja Jani Tuominen kontrasivat eron enää kahteen maaliin. Kun reilu minuutti aikaa oli enää jäljellä, kesken toisen jakson Cocksin maalille vaihdettu Kirill Morozov otti hyvän torjunnan ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Tilanne kuitenkin päättyi päälleajoon ja hyökkääjän virheeseen ja tähän sammui viimeinenkin toivon kipinä Cocks-leirissä. Benfica voitti vähämaalisen ottelun loppulukemin 21-23 ja jaossa olleet kaksi pistettä matkasivat joukkueen mukana Portugaliin.

 

 

Pressikommentit:

Mariano Ortega, valmentaja Benfica:

– Tiesimme että Cocks oli pelannut tasaiset ottelut Melsungenia ja Anaitasunaa vastaan hyvän puolustuksen ja vaarallisten vastahyökkäysten ansiosta ja heillä on hyvä avauskentällinen pelaajia. Se teki meidät hieman epävarmoiksi ennen ottelua. Ensimmäinen jakso oli erittäin tasainen eikä joukkueiden välillä ollut juuri eroa, mutta toisella jaksolla aloimme taistella ja pelasimme erittäin hyvän kymmenen minuutin jakson jonka aikana teimme tarvittavan eron.

Davide Carvalho, Benfica:

– Erittäin hyvä puolustus- ja vastahyökkäyspeli molemmilta joukkueilta tänään. Mielestäni se oli hyvä ja tiukka ottelu.

Gintaras Savukynas, valmentaja Cocks:

– Ensinnäkin onnittelut Benficalle kahdesta pisteestä tästä ottelusta. Tämä oli kova taistelupeli, jossa molemmat joukkueet antoivat kaikkensa kentällä. Ensimmäinen jakso oli tiukka, mutta toisella jaksolla meillä oli jakso jolloin hukkasimme useita heittoja, lähinnä vastustajan hyvän puolustuksen ja maalivahtipelin vuoksi. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen miten joukkueemme osoitti taistelutahtoa vaikka olimme neljä maalia jäljessä. Epäonneksemme emme onnistuneet tekemään maaleja kahdessa viimeisessä hyökkäyksessä kun meillä oli vielä mahdollisuus tasoittaa peli.

Tiago Silva, Cocks:

– Olen samaa mieltä valmentajani kanssa. Pelasimme lähes täydellisen ensimmäisen jakson. Toisella jaksolla meillä oli 10-15 minuutin jakso jolloin emme onnistuneet maalinteossa. Se ei johtunut ainoastaan siitä että me pelasimme huonosti, vaan Benfica oli myös erittäin hyvä kovemman puolustuksen ja hyvämaalivahtinsa ansiosta. Emme kuitenkaan antaneet periksi ja näytimme kaikille olevamme taisteleva joukkue.

 

 

Cocks – S.L. Benfica 21-23 (11-11)

Cocks: Rönnberg 6, Silva 3, Novoselov 3, Lukyanchuk 2, Tamminen 2, Tuominen 2, Bachko 1, Nenita 1, Tsitou 1

S.L. Benfica: Cavalcanti 7, Pais 3, Semedo 3, Carvalho 2, Da Silva Ferreira 2, Papez 2, Abrao Silva 1, Antunes 1, Lima 1, Moreno 1

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”19″ gal_title=”Cocks – Benfica”]

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy