Baltian mestareita 2019!

Ja Baltian mestaruus on edelleen meidän! Koko joukkueelta upea viikonloppu, näin kirjoitti Aamuposti:

”Queenin We Are The Champions kajahti soimaan, kun Baltian Liigan kultamitalit ripustettiin sunnuntai-iltana cocksilaisten kaulaan.

Biisivalinta ei olisi voinut olla kuvaavampi, sillä vielä vartti ennen loppua tilanne näytti Cocksin kannalta tukalalta. Joukkue oli neljä maalia perässä vahvasti pelanneita ukrainalaisia.

Mutta niin vain kukkolauma tuli päättäväisesti maali maalilta lähemmäksi ja lopussa sankarin viittaan pukeutunut Nico Rönnberg heitti pelin tasoihin, kun peliaikaa oli jäljellä kuusi minuuttia. Ajassa 55.15 Rönnberg täräytti pallon yläkulmaan ja Cocksin maalin johtoon. Tuo johto piti lopulta loppuun asti Cocksin juhliessa mestaruutta luvuin 23­–22 (10–11).

Tämän kevään finaali oli uusinta vuodelta 2017, jolloin Cocks ja ZTR Zaporozhye kohtasivat edellisen kerran Baltian Liigan finaalissa. Tuolloin Cocks otti toisen Baltian mestaruutensa luvuin 20­­–18. Nyt Cocks venytti ukrainalaisten kustannuksella mestaruusputkensa neljään perättäiseen Baltian Liigan voittoon. Samalla Cocksilla säilyi mahdollisuus uusia viimekeväinen tripla: Suomen cupin voitto, Baltian Liigan voitto ja Suomen mestaruuden voitto.

Cocks tuli finaaliin voitettuaan todellisessa nitro-ottelussa Final Four -viikonlopun isännän SKA Minskin lopulta vasta seitsemän metrin heittojen jälkeen luvuin 26–24. ZTR Zaporozhyelle finaalipaikka aukeni helpommin, sillä ukrainalaiset jyräsivät omassa välierässään Dragunas Klaipedan maalein 33–22 (19–11).”

Lue koko juttu Aamupostin sivuilta: Aamuposti

Semifinaali SKA Minsk – Cocks 24-26 (22-22, 12-11)

Nils Kreicbergs 5
Teemu Tamminen 2
Yury Lukyanchuk 2
Bojan Zupanjac 2
Andrei Novoselov 2
Nico Rönnberg 5
Vitalie Nenita 3
Sasa Puljizovic 2
Viktor Kovalenko 1
Davor Basaric 2

Finaali Cocks – ZTR Zaporochye 23-22 (10-11)

Nils Kreicbergs 1
Teemu Tamminen 6
Yury Lukyanchuk 2
Andrei Novoselov 1
Nico Rönnberg 7
Vitalie Nenita 3
Sasa Puljizovic 1
Viktor Kovalenko 2

Final4-viikonlopun MVP Nico Rönnberg

Aiheesta muualla mediassa:

Hämeen Sanomat

Baltic Handball News

HBL

Balkan Handball