Cocksille uusi toiminnanjohtaja

Riihimäen Cocksin toiminnanjohtajana aloittaa riihimäkeläinen Kristian Alanen. Alasen työnkuvaa rakennetaan Cocksin uuden kodin, oman käsipalloareenan toimintojen ympärille.

– Uskon, että toimintamme siirtyy uuden areenan myötä toiselle tasolle. Se tulee vaatimaan paljon työtä niin organisaatiolta kuin vapaaehtoisiltakin. Uuden toiminnanjohtajan toimenkuvassa pääpaino onkin hallin ympärillä olevilla asioilla, Cocksin puheenjohtaja Jari Viita kertoo.

– Paitsi urheilutapahtumia, hallissa on mahdollisuus järjestää messuja, näyttelyitä… tärkeintä olisi saada tilat niin arkisin kuin muutoinkin optimaaliseen käyttöön. Virittelemme yhteistyötä muiden urheiluseurojen kanssa, ja myös palloilulajien maajoukkueiden kanssa, Viita jatkaa.

35-vuotias Kristian Alanen on kotoisin Vaasasta, mutta on asunut Riihimäellä perheensä, vaimonsa ja yksivuotiaan pojan, kanssa nyt jo kuutisen vuotta.
– Omasta taustasta löytyy aktiiviurheilua, yliopistoon asti pelasin jääkiekkoa täysillä, Alanen kertoo.
– Toki tuohon aikaan tuli kokeiltua lajia kuin lajia, mutta pääpaino oli jääkiekossa, mies muistelee ja myöntää kyllä kokeilleensa käsipalloakin vaikkei laji kovassa suosiossa Etelä-Pohjanmaalla olekaan.

Lajituntemus ei Alasen työnkuvassa tärkein palanen olekaan, sillä työuransa hän on tehnyt viihde- ja tapahtumapuolella. Sen kokemuksen hän aikoo tuoda pelitapahtumien ja hallin käytön kehittämiseen.

– Aloitin aikoinaan ihan tiskijukkana, ja olin Ruotsissa pitkään radioaseman musiikkipäällikkönäkin. Viimeiset 12 vuotta työnantajani on ollut Silja Line, ja viitisen vuotta tittelini on ollut risteilypäällikkö.
– On kyse sitten teemaristeilystä tai yksittäisestä pelistä, kyseessä on elämys. Ajattelen niin, etteivät urheiluseurat ja -lajit niinkään kilpaile toistensa kanssa. Kilpailemme vapaa-ajan kanssa. Siinä ratkaisee se, onko pelitapahtumamme rakennettu niin, että ihmiset haluavat viettää vapaa-aikaansa meidän kanssa, Alanen pohtii.

Alaselle on tapahtumanjärjestäjänä tulleet tutuksi kaikki työt niin roudauksesta ja johtojen kytkemisestä isojen kokonaisuuksien suunnitteluun.
– Uskon, että minulla on paljon asiantuntemusta ja uusia ideoita annettavaa uudessa tehtävässäni Cocksissa.

Alanen aloittaa tehtävässään täysiaikaisena 14.8. alkaen. Kesän aikana hän työskentelee lyhyissä jaksoissa mahdollisuuksien mukaan.