Ylempi jatkosarja käyntiin Atlas Vantaan vieraana

SM-liigan ylempi jatkosarja starttaa keskiviikkona täydellä kahden ottelun kierroksella. Runkosarjan ykkönen Riihimäen Cocks matkaa neljänneksi sijoittuneen Atlas Vantaan vieraaksi Myyrmäkeen ja Pirkkolassa kolmanneksi sijoittunut Dicken haastaa pisteellä edelleen kiillanneen BK-46:n.

Cocks voi lähteä jatkosarjaan rauhallisin mielin siitäkin huolimatta, että joukkueen ohjelma jatkuu valtavan kiireisenä läpi koko kevään ja suora välieräpaikka tulisi pelkästään aikataulullisesti enemmän kuin tarpeeseen. Tuskin mistään kuitenkaan löytyy edes yhtä ainutta ihmistä, joka ei Cocksin suoraan välieräpaikkaan uskoisi. Itseasiassa kilpakumppaneilla tulee tekemään tiukkaa saavuttaa edes Cocksin runkosarjasta mukaan saatuja lähtöpisteitä, niin ylivoimainen kaikki tähän astiset ottelunsa voittanut Cocks on ollut. Ylemmän jatkosarjan suuri taistelu käydäänkin toisesta suorasta välieräpaikasta riihimäkeläisten vanavedessä.

Ylemmän jatkosarjan lähtötilanne ja otteluohjelma:
https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/sarja.php?turnaus=hb2016&sarja=SM-liiga&lohko=2

Jatkosarjan avausottelussaan Cocks saa vastaansa vaikean syksyn jälkeen vahvaan menoon virittäytyneen Atlas Vantaan. Harvinaisen onnistuneeksi osoittautunut valmentajavaihdos toi joukkueelle itseluottamuksen takaisin ja parantuneiden tulosten myötä Atlas oli yhtäkkiä jälleen mukana SM-liigan yläpään taistoissa. Lopulta joukkue jäi runkosarjassa vain yhden pisteen päähän toiseksi tulleesta BK-46:sta ja nousi GrIFK:n ohi ylempään jatkosarjaan.

Cocks voitti molemmat joukkueiden väliset kohtaamiset runkosarjassa samoin 33-19 – lukemin, joten varsinkaan maalinteko ei vantaalaisjoukkueelle ole sarjakärkeä vastaan ollut helppoa. Kotikentällä yllätysmahdollisuus on kuitenkin aina olemassa ja Cocksinkin täytyy pystyä hetkeksi siirtämään ajatukset kunnolla eurokentiltä arkisemman aherruksen pariin.