Seuraava otteluCocks vs HC Tallinn/13.8.2022/Cocks Areena

Vuosi huipentuu Suomen Cupin FinalFour-turnaukseen

Kotimainen käsipallovuosi 2015 huipentuu tulevana viikonvaihteena Vantaan Energia Areenalla, jossa FinalFour – tapahtumassa ratkotaan Suomen Cup – mestaruudet niin miesten kuin naistenkin osalta. Riihimäen Cocks on miesten puolella mukana puolustamassa viime vuotista mestaruuttaan ja saa välierissä vastaansa viime vuotiseen tapaan pahimman kilpakumppaninsa Dickenin. Myös toinen miesten välierä on toisinto vuoden takaa, kun HIFK ja Atlas Vantaa ratkovat toisen finaaliin etenijän. Naisten välieräparit ovat SIF – Atlas ja Dicken – HIFK.

Cocksin välierävastustaja Dickenin tie FinalFouriin sujui vaikeuksitta. Neljännesvälierissä kaatui SIF yli kahdenkymmenen maalin erolla lukemin 44-23 ja puolivälierissä ÅIFK kukistui vaivatta luvuin 23-36. Cocksin taival sen sijaan oli katketa jo neljännesvälierissä. HC West laittoi Kauniaisten luolassa hallitsevat mestarit todella tiukoille, mutta lopulta Cocks onnistui taistelemaan itsensä jatkoon yhden maalin marginaalilla lukemin 32-33. Puolivälierissä jatkopaikka irtosi huomattavasti kevyemmän iltapuhteen jälkeen ja BK-46 sai lähteä Riihimäeltä kotimatkalle 41-31 tappion kärsineenä. Toisen välieräparin joukkueet HIFK ja Atlas Vantaa selvittivät tiensä välieriin vielä Dickeniäkin helpommin, sillä kummankin joukkueet molemmat ottelut päättyivät vähintään viidentoista maalin erolla!

Co07-Antti+Valo

Cocksin ja Dickenin syyskauden ainoassa liigakohtaamisessa Dicken oli vahvaa kotijoukkuetta vastaan täysi vastaantulija ja pisteet jäivät Riihimäelle murskaluvuin 39-23. Kaikki muut liigaottelunsa sarjakakkonen Dicken on sen sijaan selvittänyt tyylikkäästi vähintään seitsemän maalin voitolla ja Cocksia vastaan kärsitty tappio olikin yllättävän paha epäonnistuminen yleensä tasaisen varmalta joukkueelta.

Dickenin maaliahneimmat pelaajat SM-liigassa ovat toistaiseksi olleet Siuntiosta takaisin Helsinkiin kauden alla siirtynyt heittäjä Christoffer Modig ja vuosikaudet joukkueen peliä johtanut Benny Broman. Cocksia ja Suomen maajoukkuetta luotsaava Kaj Kekki myös valitsi molemmat pelaajat odotetusti mukaan tammikuun maajoukkuejaksolle. Dickenistä mukana ovat myös maalivahti Mikael Mäkelä ja laiturit Joacim Broman ja Anton Rémy.

SM-liigaa ja Baltian liigan lohkoaan johtava Cocks lähtee välieriin ja koko turnaukseen jälleen suurimpana ennakkosuosikkina. Joukkueen terveystilanne on viikonlopun alla varsin hyvä parin pelaajan pikku vaivoja lukuunottamatta. Myös pari viikkoa sitten ottelussa HC Westiä vastaan loukkaantuneen Teemu Tammisen pelaaminen on vielä epävarmaa. Maalitykki Tammisen lisäksi Kaj Kekin tammikuun maajoukkueryhmään Cocksista valittiin Kristian Jansson, Nico Rönnberg ja Robin Sjöman sekä loukkaantumisestaan toipuva Andreas Rönnberg, joka tosin on mukana ainoastaan harjoituksissa. Vielä tällä hetkellä päävalmentajan ja pelaajien keskittyminen on kuitenkin suunnattu tiukasti lauantain Cup – välierää kohden.

”Koko viikon on katseet, ajatukset ja tekeminen suunnattu lauantaihin ja Dickenin voittamiseen. Cup on cup, eikä siinä ole varaa hävitä yhtään ottelua. Asenteesta se ei tule olemaan kiinni ja Dickeniä vastaan meiltä tuntuu muutenkin nykyisin löytyvän ”extra vaihde”. Joukkue tekee kaikkensa, jotta syyskausi jatkuisi vielä sunnuntaina.” Kekki kommentoi joukkueensa valmistautumista tärkeään viikonloppuun.

Katso Teemu Tammisen ennakkohaastattelu täältä.

2015-Suomencup-juliste-742x1030