Vuosi huipentuu SM-liigan kärkikamppailuun

Vuosi 2016 huipentuu Cocksin osalta hienolla tavalla vierasottelulla BK-46:tta vastaan. Mielenkiintoisen ottelusta tekee se, että tällä kaudella karjaalaisjoukkue on vuosikymmenen tauon jälkeen tehnyt paluun suomalaisen käsipalloilun terävimpään kärkeen ja on vahvojen otteidensa seurauksena noussut Cocksin ykköshaastajaksi kotimaan kentillä. BK:n menestys on herättänyt myös karjaalaisyleisön mielenkiinnon kotikylänsä sankareita kohtaan aivan uudenlaisiin mittasuhteisiin ja SISU Arenalla odottaneekin täysi tuvallinen Cocksin päänahkaa janoavia kotikatsojia.

BK-46:n uusi nousu on syyskauden aikana henkilöitynyt kahteen paluumuuttajaan. Cocksista kotikonnuilleen palannut Andreas Rönnberg on ollut BK:lle kerrassaan fantastinen vahvistus, jonka kokemus ja näkemys on nostanut joukkueen hyökkäyspelin aivan uudelle tasolle. Kovin paljon Rönnbergistä jälkeen ei ole jäänyt Norjasta palannut Oscar Kihlstedtkään, joka heittovoimansa ja tahtotilansa ansiosta on kohonnut joukkueensa parhaaksi maalintekijäksi ja toiseksi tukipilariksi.

Pelkästään kahden miehen varassa ei liigakakkosen peli tietenkään ole voinut pyöriä ja monta muutakin pelimiestä BK:n ryhmästä toki löytyy. Cocksia vastaan kuluvan kauden aikana pelaamissaan kahdessa ottelussa kyseinen kaksikko on kuitenkin ollut se muista joukkueista erottava tekijä, joka riihimäkeläissilminkin on nostanut BK:n Cocksin ykköshaastajaksi. Mikäli tiukassa iskussa viimeiset viikot purjehtineelle Cocksille mielii kauden ensimmäistä pistemenetystä liigakentillä aiheuttaa, vaaditaan onnistumisia kuitenkin paljon laajemmalla rintamalla.

 

sm-liiga-vaaka_350

 

Kävi lauantain ottelussa niin tai näin, lähdetään joulutauolle Cocksin johtaessa sarjaa BK-46:n jatkaessa toisena. Seuraavia sijoja miehittävät Dicken, Atlas Vantaa ja GrIFK.

BK-46 – Cocks la 17.12. klo 18:30 SISU Arena