Cocksin pitkä ja tapahtumarikas syyskausi saadaan päätökseen lauantaina, kun viimeinenkin ottelu on vihdoin pelattu loppuun. Kuluva kausi on jo tähän mennessä tarjonnut Cocksille ja riihimäkeläiselle käsipallokansalle valtavan määrän tapahtumia neljässä eri sarjassa ja muutamasta tappiosta ja ikävästä loukkaantumisesta huolimatta urakasta on toistaiseksi selvitty varsin mallikkaasti. Edessä oleva akkujenlataustauko tulee joukkueelle kuitenkin enemmän kuin tarpeeseen, sillä joulun vieton ja maajoukkuetauon jälkeen tammikuun puolivälistä lähtien tahti sen kuin kiihtyy entisestään.

Lauantaina edessä on kuitenkin vielä yksi SM-liigakamppailu. Cocksin matka vie Helsingin Urheilutalolle HIFK:n vieraaksi Käsipallon SM-sarjan 70-vuotisjuhlaotteluun. Illan isäntäjoukkue HIFK on SM-sarjan kauden 1943-44 perustajajoukkueista ainoa edelleen pääsarjassa mukana oleva joukkue. Ennen juhlaottelun alkua kentällä esitellään kaikki HIFK:n juniorijoukkueet. Ottelun puoliajalla Suomen Käsipalloliitto palkitsee ensimmäiset Suomen Käsipallosankarit historiallisista saavutuksistaan.

Cocksille juhlaottelusta on tuskin luvassa helppoa iltapuhdetta. SM-liigan viidennelle sijalle valahtaneen HIFK:n kiito ei ole viimeisissä otteluissa ollut enää alkukauden veroista, mutta varsinkin kapealla kotiareenallaan joukkue on aina vaarallinen. Ensimmäisen sarjakierroksen ottelussa Riihimäellä lokakuun puolessa välissä Cocks oli selvästi parempi ja piti pisteet itsellään lukemin 34-26.

Cocksin tulevaa otteluohjelmaa on jälleen hieman viilailtu ja tauon jälkeen pelit jatkuvatkin SM-liigan sijasta mielenkiintoisella Liettuan matkalla. Joukkue kohtaa Baltian Liigan kamppailussa Dragunasin Klaipedassa jo torstaina 16. tammikuuta. Samalla ottelu HC Vitjazia vastaan siirtyy muiden Valko-Venäjällä pelattavien otteluiden yhteyteen helmi-maaliskuun vaihteeseen. Valko-Venäjälle matkaamisen sijaan Cocks leiriytyy kolmeksi päiväksi Klaipedaan ja kohtaa Dragunasin lisäksi vielä kaksi muuta joukkuetta harjoitusotteluiden merkeissä. Perjantaina vastaan asettuu ukrainalainen ZTR Zaporozhye ja lauantaina venäläinen Zarya Kaspiya Astrakhan.

Cocksin kausi jatkuu siis joulutauon jälkeen heti täydellä höyryllä. Helpolla ei joukkue tule pääsemään jatkossakaan, kun edessä on vielä ainakin vierasreissut Viroon ja Bulgariaan sekä hurja kolmen pelin Valko-Venäjän kiertue. Oman lisähaasteensa soppaan antoi torstaina Euroopan Käsipalloliitto, joka kielsi europelien pelaamisen jatkossa Riihimäen Urheilutalolla liian lyhyen kentän vuoksi. Cocks joutuu siis jatkossa etsimään uuden kotiareenan europeleilleen.

HIFK – Cocks Helsingin Urheilutalolla la 21.12. klo 17:30