Teemu Tamminen jatkaa 1+3-vuotisella sopimuksella

Ehkä odotetuimpia uutisia tulevan kauden edustusjoukkueen kokoonpanosta tulee tässä: toista kautta kapteenina ollut, räväkkä vasen laituri, Riihimäen ”oma poika” Teemu Tamminen on solminut uuden pelaajasopimuksen. Sopimus kattaa tämän kauden ja pitää sisällään seuran option kolmeksi seuraavaksikin, 2024 saakka.

– Onhan se nyt selvä, ettemme voi kuvitellakaan Temen pelaavan jossain muualla kuin Cocksissa, seuran puheenjohtaja Jari Viita toteaa.

– Iso askel seuralta pitää kiinni Temestä, kiitokset puheenjohtajalle ja onnittelut Temelle, valmentaja Boris Dvorsek puolestaan kommentoi.
– Aivan mahtavaa, että seura pääsi Tammisen kanssa sopimukseen. Hänen läsnäolonsa on tärkeää paitsi joukkueelle, myös koko seuralle ja kaupungille. Hän on kaikilta osin johtajatyyppi, lapset fanittavat häntä ja yleisö pitää hänestä.
– Hän on joukkueen moottori, pitää yllä hyvää energiaa harjoittelussa ja peleissä. Uskon, että yhteistyömme tulee sujumaan hyvin, Dvorsek jatkaa.

Teemu itse on otettu pitkästä urheilijasopimuksesta.
– Onhan se hienoa ja tuntuu, että seurassa minua arvostetaan. Joukkue vaihtuu isolta osin, saadaan uusi valmentaja ja muutenkin elämässä on uusia tuulia, joten tämä sopimus tuntuu juuri nyt todella hyvältä, Tamminen sanoo.

Joukkueeseen tulee useita nuoria pelaajia, niin omia junioreita kuin ulkomaisia vahvistuksia. Tamminen itse aloitti uransa edustuksessa 16-vuotiaana.
– Joka vuosi joukkueeseen on otettu nuoria, mutta usein kesän kovan valmistautumisjakson jälkeen he ovat pudonneet ringistä pois. Toivon tietenkin, että tulevalla kaudella junnut pysyy mukana loppuun saakka. Se vaatii kunnioitusta kokeneempia kohtaan, mutta myös vähän röyhkeyttä ja sen osoittamista, että tätä he haluavat.
– Muistan hyvin kun itse aloitin, olin silloin neljäs laituri enkä todellakaan saanut paljoa peliaikaa. Mutta kun on kärsivällinen niin palkinto odottaa lopussa, evästää Tamminen.

Vuosien jälkeenkään ei joukkueen hajoamiseen ole Tammisen mukaan tottunut.
– Kyllä se harmittaa, että moni hyvä ystävä ja hyvä pelaaja lähtee. Olemme vuodenkin aikana niin paljon tekemisissä monissa olosuhteissa, että väkisinkin sitä ystävystyy. Ystävyyssuhteet voi kuitenkin onneksi jatkua, vaikkei samassa joukkueessa enää ollakaan.
– Niillä pelataan mitä annetaan, ja oletusarvona on tietenkin että joukkue kiinnostaa ensi kaudella myös Riihimäellä ja saadaan areena täyteen kotipeleissä. Kun nyt päästäisiin tästä koronasta ohi, että pääsisi pelaamaan käsipalloa! Teme päättää.