SM-liigan otteluennakko: ÅIFK-Cocks – ”Kausi käyntiin”

Riihimäen Cocks pääsee aloittamaan käsipallon SM-liigan kautensa lauantaina Turussa ÅIFK:n vieraana. Vastaan asettuu viime kaudella SM-liigassa seitsemänneksi sijoittunut Samppalinnan palloiluhallissa kotiottelunsa pelaava Åbo IFK. 

ÅIFK kauteen pienin muutoksin

Viime kaudella vain pisteen päähän puolivälieristä jäänyt Turun käsipallon lippulaiva lähtee kauteen pitkälti samalla rungolla kuin viime kauteen. ÅIFK:n valmentajana toimiva Aku Kuusisto onkin asettanut toisensa hyvin tuntevan joukkueen tavoitteeksi pudotuspelit.

ÅIFK:n joukkue on muuttunut viime kaudesta vain hieman. Tulopuolella on PIF:n maalivahti Markus Mattila ja liigakentille palaava kovaa heittävä takamies Wilhelm Hammarberg. Lisäksi joukkueeseen on siirtynyt HIFK:n paidasta Cocksissa viisi Suomen mestaruutta voittanut, ja myös ulkomailla Tanskassa uraansa tehnyt, 49:n maaottelun pelinrakentaja Kristian Jansson.

Cocksin kausi vihdoin käyntiin kovan harjoituskauden jälkeen

Riihimäen Cocks on pelannut ennen kautta seitsemän harjoitusottelua. Kausi aloitettiin kahdella ottelulla Ruotsin käsipalloliigan joukkueita vastaan. Tuloksina 29-27 voitto Eskilstunasta kotoisin olevaa GuIFiä vastaan ja tappio samoin lukemin Tukholmalaista Hammarby IF:ää vastaan.

Tämän jälkeen Cocks palasi Suomeen, ja pelasi harjoitusottelun Kauniaisten GrIFKn kanssa. Tästä ottelusta tuloksena 30-18 voitto. Ennen kauden alkua Cocks matkusti vielä kovatasoiseen TV Tournament of Championsiin Bosniaan, josta kotiin tuomisena oli 24-28 tappio Slovakian käsipalloa hallitsevaa Tatran Prešovia vastaan, tappio Serbian käsipalloa dominoivalle RK Vojvodinalle 26-27, 34-25 voitto Bosnian ja Hertsegovinan hallitsevasta mestarista RK Boracista sekä 33-29 voitto Bosnian ja Hertsegovinan MRK Slogasta.

Riihimäen Cocks on vahvistunut viime kaudesta. Uusina pelaajina Cocksiin on liittynyt muunmuassa Adrian Tenghea, Özgür Sarak, Josip Buljubašic, Onur Ersin ja Joakim Angjelovski

SM-liigan kauden avausottelu Turun Samppalinnassa vihelletään käyntiin kello 14:00. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Solidsportista.