Lohkovoitto varmistui Baltian liigassa

Riihimäen Cocks voitti molemmat viikonlopun kotiottelunsa Põlva Servitiä ja Tenax Dobelea vastaan ja varmisti samalla Baltian liigan lohko B:n ykköstilan jo ennen kahta viimeistä runkosarjaotteluaan. Sunnuntain ottelussa Tenax Dobele oli pelkkä vastaantulija Cocksille, mutta lauantaina Cocks joutui todella tiukoille ja ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin vasta viimeisten sekuntien aikana. 

Ottelu Põlva Servitiä vastaan eteni pitkään Cocksin hallinnassa ja ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli 19-16. Myös toinen jakso alkoi Cocksin kannalta hyvin ja parhaimmillaan johto käväisi jo kuudessa maalissa. Viimeisen viisitoistaminuuttisen alkaessa Cocksin hyökkäyspää alkoi kuitenkin sakata pahasti ja Põlva alkoi kuroa eroa maali maalilta pienemmäksi. Lopulta viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä tilanne oli kääntynyt jo maalin verran vieraiden eduksi.

Cocks pystyi kuitenkin saamaan ryhtiliikkeen aikaan ja nappasi johtoaseman jälleen itselleen. Tilanne näytti jo hyvältä, kun ottelun viimeisen minuutin käynnistyessä Vitalie Nenita siirsi Cocksin kahden maalin johtoon. Põlva kavensi eron vielä yhteen maaliin ja viimeisenä oljenkortenaan prässäsi Cocksin viimeistä hyökkäystä heti puolesta kentästä lähtien. Tämä tuottikin tulosta ja pallonriiston jälkeen joukkueelle avautui vielä täysin vapaa maalintekopaikka vain sekunteja ennen loppusummerin sointia. Cocksin loistava maalivahti Vitalii Shitsko oli kuitenkin mies paikallaan ja pelasti mahtavalla torjunnallaan arvokkaat pisteet Cocksille.

Cocks – Põlva Serviti 32-31 (19-16)

Cocks: Tamminen 6, Bachko 5, Rönnberg 5, Syrjälä 4, Nenita 4, Novoselov 3, Sjöman 3, Safronii 1, Tsitou 1

Põlva Serviti: Muuga 5, Sillaste 5, Hiiend 5, Rikken 4, Aizatullov 4, Varul 2 , Cheslov 2, Sarapuu 1, Rudissaar 1, Varusk 1, Liubchenko 1

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”Cocks – Põlva Serviti”]

Jos Cocks lauantaina joutui tiukoille Põlvan kanssa, oli tilanne sunnuntaina Tenax Dobelea vastaan täysin toinen. Vain kahdeksan kenttäpelaajan kanssa Riihimäelle saapunut latvialaisjoukkue ei pystynyt haastamaan Cocksia kunnolla missään vaiheessa ottelua ja Cocks sai rauhassa lasketella helppoon voittoon. Eroa kertyi molemmilla puoliajoilla kymmenen maalin verran ja Cocksin voittolukemat kirjattiin lukemin 37-17.

Cocks – Tenax Dobele 37-17 (17-7)

Cocks: Tamminen 7, Novoselov 6, Rönnberg 5, Silva 5, Tuominen 3, Sjöman 3, Safronii 2, Nenita 2, Valo 1, Syrjälä 1, Kovalenko 1, Tsitou 1

Tenax Dobele: Arajs 6, Hovratovics 3, Straume 2, Mikelsons 2, Krastins 2, Politers 2

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Cocks – Põlva/Dobele”]

 

Kuvat ottelusta Cocks – Põlva Serviti: Baltic Handball League

Kuvat ottelusta Cocks – Tenax Dobele: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy