Liike IP piristää iltapäivää

Käsipalloseura Riihimäen Cocks ry perusti ja aloitti, yhteistyössä Haapahuhdan koulun kanssa lasten liikunnallisen iltapäiväkerhotoiminnan syksyllä 2019. Lasten Liike- brändin alla kulkeva kerho sai tukea Suomen Olympiakomitealta.

Kerhon kevätkausi on jo hyvällä mallilla ja joka tiistainen Liike IP kerho kokoontuu Haapahuhdan koulun liikuntatiloissa kello 14.00–15.30. Lasten keskuudessa paremmin tunnettu käsiskerho on liikuntapläjäys, joka on avoin kaikille koulun 1.-5. luokkalaisille oppilaille, maksutta. Kerhon toimintaa organisoi ja koordinoi seuran junioripäällikkö. Kerhon viikoittaisesta ohjaamisesta vastaa seuran edustuksen pelaaja ja valmentaja Roni Syrjälä.

Toiminta painottuu käsipalloon, mutta mukana on myös muita liikuntalajeja ja taitoharjoitteita. Lapset saavat osallistua sisällön suunnitteluun ja toiminnan suurin tavoite onkin saada lapsille hiki pintaan ja hymy huulille.

Iltapäivät ovat yksinäistä aikaa monelle koululaiselle, ennen kuin huoltajat saapuvat töistä ja on aika lähteä mahdollisten harrastusten pariin. Nousevana trendinä ja valtakunnallisena tavoitteena on täyttää nämä tyhjät hetket liikunnan tai muun harrasteen avulla. Siksi myös Käsipalloseura Riihimäen Cocks ry halusi aloittaa kerhon, jossa liikunnallinen iltapäivä on mahdollista valvotussa ja turvallisessa ympäristössä.

– Samassa saamme toteuttaa liikuntakasvatusta, joka on urheiluseuran yksi tärkeimmistä tehtävistä yhteiskunnassamme, toteaa seuran junioripäällikkö Viivi Kuja-Kyyny.

Lasten Liike on Suomen Olympiakomitean koordinoimaa toimintaa, jonka avulla kaikki seurat  saavat mahdollisuuden vaikuttaa lasten aktiivisuuteen ja tarjota liikunnallista tekemistä iltapäiviin. 

Cocksin koordinoimassa kerhossa liikkuu noin 20 lasta joka viikko.

– Tämän kaltaista toimintaa toivomme jatkossakin voivamme tarjota alueen lapsille, toteaa Kuja-Kyyny.

Liike IP jatkaa toimintaansa aina kouluvuoden loppuun saakka. Jatkosta on myös jo keskusteltu ja suunnitelmia on tulevalle.

Tästä pääset lukemaan jutun kerhostamme, jonka Suomen Olympiakomitea kirjoitti Ronista ja hänen upeasta työstään lasten parissa: https://www.olympiakomitea.fi/2020/02/03/huippu-urheilija-liikuttaa-koululaisia/

 

Lisätietoja seuran iltapäiväkerhosta ja toiminnasta: viivi.kuja-kyyny(at)cocks.fi