Grani kaatui juhlakalu Tammisen johdolla

Cocks kohtasi keskiviikkona SM-liigan runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan Grankulla IFK:n. Cocks on jo aikoja sitten varmistanut runkosarjan voiton, GrIFK sen sijaan joutuu vielä taistelemaan tiukasti paikasta neljän parhaan joukossa ja pääsystä ylempään jatkosarjaan. Cocksia vastaan joukkueen pistepussiin ei kuitenkaan tullut lisää täytettä.

Cocks joutui jo ennen ottelua antamaan Granille tasoitusta, kun joukkueen toiseksi paras maalintekijä Nico Rönnberg joutui jättämään pelin väliin vatsataudin vuoksi. Vastapainoksi Riihimäki Cupissa kätensä loukannut Yury Lukyanchuk teki paluun Cocksin kokoonpanoon pienen tauon jälkeen.

Vielä ottelun alussa kauniaislaiset pysyivät Cocksin vauhdissa ja maalejakin syntyi samassa tahdissa kotijoukkueen kanssa aina tilanteeseen 5-5 saakka. Tätä pidemmälle joukkueen veto ei sitten enää riittänytkään ja ensimmäisen jakson loppupuolisko oli Cocksin täydellistä hallintaa. Granin heikot maalintekoyritykset olivat tuhoon tuomittuja Cocksin puolustusmuurin ja loistavan maalivahdin Vitalii Shitskon edessä ja sai Cocks purjehtia 16-6 – taukojohtoon.

 

 

Ottelun suuri tähti oli Teemu Tamminen, joka viimeisteli ottelussa kaikkiaan yksitoista maalia. Illan kahdeksas oli Tammisen 2256. maali SM-sarjassa ja tällä lukemalla hän siirtyi kaikkien aikojen maalintekijätilastossa neljännelle sijalle ohi Igor Sahonkon. Ei lainkaan hassummin alle kolmekymppiseltä pelaajalta!

Tammisen juhlamaalilla Cocks siirtyi 18-7 johtoon toisen puoliajan kolmannella minuutilla. Tätä suuremmaksi Cocksin johto ei enää kasvanut, vaan Grani pystyi jopa kaventamaan eron parhaimmillaan enää seitsemän maalin suuruiseksi. Lopulta Cocks kuitenkin venytti eron takaisin yhteentoista maaliin ja ottelun päättyessä tulostaululla seisoivat 33-22 – voittolukemat.

Cocks – GrIFK 33-22 (16-6)

Cocks: Tamminen 11, Bachko 7, Silva 4, Kovalenko 4, Sjöman 3, Novoselov 2, Syrjälä 1, Nenita 1

GrIFK: Sundberg 9, Toomla 3, Nyman 3, Lång P. 3, Sjöblom 1, Lång A. 1, Koljonen 1, Berg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Tamminen Teemu, Cocks 3
Sundberg Richard, GrIFK 2
Shitsko Vitalii, Cocks 1

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”Cocks – GrIFK 2″]

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy