Dobele kaatui vaisummallakin pelillä

Cocks jatkoi pelejään Baltian liigassa lauantaina kohtaamalla Latvian Dobelessa paikallisen Tenaxin. Jaossa olleet pisteet olisivat tasaisissa merkeissä etenevässä sarjassa Cocksille äärimmäisen tärkeät. Cocksin lähtökohdat otteluun eivät kuitenkaan olleet parhaat mahdolliset, sillä upeaa kautta pelaava Teemu Tamminen oli sairastumisen vuoksi sivussa ottelusta. Cocksilla on viikonlopun otteluissa mukana testipelaajana vasenkätinen ukrainalainen takamies Vjatseslav Pylypenko, joka pääsi jo lauantain ottelussa esittelemään osaamistaan.

Ottelu alkoi Cocksin kannalta vaikeissa merkeissä, eikä peli meinannut alkaa kulkemaan millään. Tammisen poissa ollessa Cocksin laituriosasto oli kapeaakin kapeampi ja valmentaja Kaj Kekki joutui laittamaan Siim Pinnosen pelaamaan vasenta laitaa. Kuuden pelatun minuutin jälkeen Tenax johti lukemin 5-3. Cocks tuli tasoihin muutamassa minuutissa, mutta tämän jälkeen Tenax repäisi taas parin maalin eron. Cocksin puolustus ei saanut Tenaxin hyökkäyksiä pysäytetyksi ajoissa ja maalivahti Yevgen Umovistilla ei ollut paras päivänsä maalillaan. Umovist sai tehdä tilaa Timo Puhakalle jo ennen jakson puolta väliä ja Puhakka saikin pelin juonesta paljon virkaveljeään paremmin kiinni. Tilanteen 12-9 jälkeen Cocksin hyökkäys alkoi löytämään askelmerkkejään paremmin ja vierailijat viimeistelivät ottelun viisi seuraavaa maalia. Erityisesti Roni Syrjälä viimeisteli laidaltaan hyvällä prosentilla. Nihkeän ensimmäisen puoliajan jälkeen taukoa lähdettiin viettämään Cocksin 15-18 johdossa.

Toisella jaksolla Cocksin pelaaminen alkoi vähitellen aukeamaan ja tasaisten alkuminuuttien jälkeen ero alkoi pikku hiljaa kasvamaan. Hyvässä vedossa ollut Kristo Järve joutui seisomaan pitkiä aikoja erikoisvartioinnissa keskiympyrässä, mutta viidellä viittä vastaan pelatessa paikkoja aukesi muille Cocksin pelaajille. Kun Tenax otti Järven sijaan yhteensä yhdeksän maalia ottelussa heittäneen Gheorghe Safroniin erikoisvartiointiin, rankaisi Järve saman tien kaksi kertaa peräkkäin. Eron kasvettua riittävän suureksi, pääsi Kekki hieman lepuuttamaan avainpelaajiaan. Maalinsuulle vaihdettu Kalle Alander onnistui ottamaan pari hyvää koppia ja Jami Nieminen sai tärkeitä peliminuutteja vasemmalla laidalla. Ottelun lopulla myös testimies Pylypenko sai maalitilinsä avattua ja pyssyttikin saman tien kolme maalia putkeen. Ottelun loppulukemiksi kirjataan lopulta 29-36 vierasvoitto ja tärkeät pisteet matkaavat näin Riihimäelle.

Päävalmentaja Kaj Kekin kommentit ottelusta:

– Järve ja Syrjälä pelasivat tänään parhaiten. Myös Antti Rogenbaum hoiti tonttinsa hyvin. Maalivahdit eivät tänään olleet parhaimmillaan. Puolustuspelaamisemme oli kuitenkin ihan hyvää, vaikkei vastustaja antanutkaan kovin kummoista painetta. Hyökkäyspäässä Järve, Safronii ja Syrjälä hoitivat homman kotiin. Testissä ollut ukrainalainen Pylypenko pelasi ihan hyvän pelin ensikertalaiseksi. Vasemman laiturin puuttuminen hankaloitti tilannetta, nyt Siim Pinnonen joutui pelaamaan laidalla.