Cocks kohtasi lauantaina käsipallon SM-liigan kotiottelussa HC Westin Kauniaisista. Sarjassa kolmantena olevan Westin tiedettiin olevan vaikea vastustaja ja ottelu pysyikin tasaisena aina aivan viime minuuteille saakka.

Cocks lähti otteluun hyvin pienellä pelaajaryhmällä, sillä suurin osa junioripelaajista oli yhteistyöjoukkue SASU:n mukana 1-divisioonaottelussa. Cocks käyttikin pelissä lopulta vain yhtä maalivahtia ja seitsemää kenttäpelaajaa. Ottelu alkoi Cocksin osalta surkeasti. Siim Pinnosen kavennettua tilanteeksi 1-2 Westille, teki vierasjoukkue taas seuraavat neljä maalia ja siirtyi peräti 1-6 johtoon. Molempien joukkueiden maalattua kertaalleen, sai Cocks vihdoin pelin juonesta kunnolla kiinni. Westin maalihanat sulkeutuivat peräti kahdentoista minuutin ajaksi ja samaan aikaan kotijoukkue maalasi kuusi kertaa. Cocks pysyi niskan päällä ensimmäisen jakson loppuun asti ja onnistui siirtymään 13-10 johtoasemaan ennen taukosummerin sointia. Ensijakson tehokkain maalintekijä oli Kristo Järve neljällä osumallaan, Westiltä Richard Sundberg osui kolmesti.

Vähämaalinen ottelu sai jatkoa myös toisella puoliajalla. Tasaisen huonolla prosentilla hyökkäyksiään päättäneet joukkueet eivät maaleilla mässäilleet ja Cocksin pienoinen johto säilyi taululla pitkän aikaa. Kun enää alle viisi minuuttia peliaikaa oli jäljellä, onnistui West vihdoin maalinteossa pari kertaa putkeen ja tasoitti tilanteeksi 18-18. Teemu Tamminen siirsi Cocksin jälleen johtoasemaan, mutta otti heti perään kolmannen jäähynsä ja hänet suljettiin ottelusta. West ei kuitenkaan onnistunut käyttämään tilannetta hyödykseen, vaan jäi ylivoimallaan nollille Cocks-veskari Yevgen Umovistin loisto-otteiden myötä. Gheorghe Safronii ja Kristo Järve siirsivät Cocksin jo kolmen maalin johtoon ja vaikka Westin Sundberg onnistui vielä viimeisellä minuutilla kaventamaan, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 22-19 ja näin Cocks jatkaa SM-liigan sarjakärjessä ennen samaan aikaan ÅIFK:n voittanutta Dickeniä.

Ottelun vakuuttavimpana pelaajana kolmella tähdellä palkittiin Cocksin maalivahti Yevgen Umovist. Vähämaalisen ottelun kakkostähdeksi valittiin oikeutetusti Westin maalivahti Thomas Lindström. Yksi tähti Westin parhaalle maalintekijälle Richard Sundbergille. Ottelun alla muistettiin 50 vuotta täyttävää Cocks-valmentaja Kaj Kekkiä lahjoin ja kukkasin. Myös ottelun puoliajalla jaettiin palkintoja, kun Yrjö Sipilä, Kari Lindholm ja Jyrki Rasehorn liitettiin Cocks-legendojen joukkoon.

Cocksin maalintekijät:

Kristo Järve 6

Teemu Tamminen 5

Gheorghe Safronii 5

Antti Rogenbaum 3

Siim Pinnonen 2

Roni Syrjälä 1